Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Heel Holland Wandelt: Een nieuwe trend onder studenten

Inmiddels zitten we met z’n allen alweer een paar weken thuis. En dat heeft invloed: niet alleen op ons leven, maar ook op onze gespreksonderwerpen. Massaal worden door de coronacrisis nieuwe hobby’s en activiteiten (her)ontdekt. “Heel Holland Bakt” is niet alleen de titel van een tv-programma, het is een samenvatting van de afgelopen weken. En naast bakken is er nog een andere activiteit ineens helemaal hot geworden: wandelen. 

Wandelen is het nieuwe stappen

Pre-coronatijdperk had ik met mijn medestudenten nog wel eens gesprekken als: “Waar ben jij gisteravond uit geweest?” of “Hoe was het feestje?” Die gesprekken zijn inmiddels vervangen door: “Waar heb jij gisteren gewandeld?” en “Hoe was jouw blokje om?”

Maar vergis je niet: de gespreksonderwerpen mogen misschien veranderd zijn, het enthousiasme waarmee over die onderwerpen verteld wordt is hetzelfde gebleven.

Voorheen werd ik door mijn vrienden bijgepraat over de kroegen, de pooltafels en de shotjes tijdens het uitgaan. Tegenwoordig krijg ik verslagen over een heel ander soort stappen. Namelijk het ‘stappen’ in de natuur: in geur en kleur wordt verteld over de bloemen, de planten en de dieren die ze onderweg zijn tegengekomen.

Herten en vogels

Zo werd ik laatst door een vriend geappt met de vraag of ik even kon bellen, want hij wilde iets ontzettend belangrijks delen. Ik appte terug met de vraag of het bellen ook iets later die dag zou kunnen. Meteen kreeg ik een antwoord: wat hij nu te vertellen had, dat kon ab-so-luut niet wachten. Wat bleek? Bij het wandelen door het bos had hij een hert gezien. Als een volleerd boswachter vertelde hij over zijn ervaring. 

Foto: unsplash

En daar blijft het niet bij: een vriendin is aan het begin van het coronatijdperk begonnen aan de gratis online vogelcursussen van Vogelbescherming en heeft zich inmiddels ontpopt tot een echte vogelkenner. Ze vertrouwde me toe dat wandelen een stuk leuker wordt als je tijdens je blokje om de geluiden van de natuur om je heen kunt plaatsen. Zie ook ons eerdere item over vogels.

Stap nu in op de wandeltrend

Beide vrienden zijn vastbesloten om ook na de coronacrisis vaker te wandelen en voelen zich meer bewust van de natuur. Zij zijn niet de enigen: volgens dit artikel van het Algemeen Dagblad doen mensen meer natuurwaarnemingen en zijn zij bewust(er) bezig met een schonere leefomgeving. 

Normaal gesproken ben ik niet zo’n buitenmens, maar van dit soort nieuws krijg zelfs ik spontaan zin om de natuur in te trekken en te wandelen. Daarbij is het ook nog eens prachtig weer. Dus mocht je nog twijfelen: wandelen is hip, vogelcursussen zijn gratis en de zon schijnt! Geen beter moment dan nu om in te stappen op de wandeltrend. Stap in op de dip!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top