Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Welke kamerplant past bij jou? Zoek hier je match

Altijd al willen weten welke kamerplant jouw ideale match is? Het kiezen van de juiste kamerplant kan best een opgave zijn. Heb je huisdieren? Dan wil je natuurlijk geen plant in huis halen die giftig is voor Fido of Felix. Geen groene vingers? Dan is een zorgenkindje als kamerplant een doorn in het oog. Daarom zet Goednieuws.nl de beste kamerplanten op een rijtje: voor ieder wat wils!

Graslelie voor harde (thuis)werkers

De graslelie (ook wel zebra-gras genoemd) is een low-effort kamerplant die weinig verzorging nodig heeft en bekend staat om zijn veerkrachtigheid en luchtzuiverende kwaliteiten. Om deze redenen is de graslelie een bekend gezicht op menig kantoor. Daarbij vormt hij geen gevaar voor eventuele huisdieren, dus nodig deze collega ook gerust eens thuis uit. Het is een makkelijke gast: hij drinkt alleen water, en zelfs dat slechts eens in de 1 à 2 weken.

Foto van graslelie: unsplash

Stokpalm voor gamers en kluizenaren

Zit jij het liefst de hele dag binnen met de gordijnen dicht of heb je gewoon weinig (zon)licht in huis? Voor de stokpalm is het geen enkel probleem. Sterker nog, er is geen enkele kamerplant die het zo goed doet op donkere plekjes als de stokpalm. Juist als hij weinig zonlicht krijgt, is hij op zijn best: zo behoudt hij namelijk zijn mooie donkergroene kleur. Een ideale compagnon voor je gaming-marathons dus. Ook de stokpalm is volledig huisdierbestendig. Hier vind je meer informatie over de stokpalm.

Tillandsia voor minimalisten

Ben jij van het type doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg? En ben je al jaren op zoek naar een plant zonder poespas? Zoek dan niet verder: de tillandsia is de ideale kamerplant voor jou. De tillandsia is zó minimalistisch, dat hij niet eens wortels heeft. Het is een luchtplant: hij heeft dus geen aarde nodig, want hij haalt alles wat hij nodig heeft uit de lucht om hem heen. Zet eens in de 10 dagen de plantenspuit erop en je tillandsia is tevreden.

Foto van tillandsia: unsplash

Lepelplant voor vergeetachtigen en liefhebbers van schone lucht

Sneuvelen jouw kamerplanten bij bosjes omdat je ze altijd vergeet water te geven? Dan is de lepelplant voor jou gemaakt. Wanneer de lepelplant dorst heeft gaat hij namelijk hangen. Zo weet je altijd wanneer het tijd is voor water. Extra goed nieuws? De lepelplant wordt ook wel de krachtpatser onder de luchtzuiveraars genoemd, omdat hij alle onderzochte chemische stoffen uit de lucht filtert. Hij is daarom zelfs door NASA benoemd tot de allerbeste luchtzuiveraar.

De lepelplant heeft wel wat daglicht nodig, maar hoeft zeker niet direct in de zon te staan. Een klein nadeel: de lepelplant is wel giftig voor huisdieren, dus hou hem uit de buurt van Fikkies en Minoezen.

Foto van lepelplant: unsplash

Cactus voor studenten

Niet voor niets een klassieker onder studenten: deze woestijnplant overleeft zelfs de meest erbarmelijke omstandigheden in de allerellendigste studentenhuizen. En dat alles zonder te mokken en klagen: prikkelbaar is ie alleen aan de buitenkant. Stop hem in een leuk potje en hij ziet er ook nog eens goed uit. Wat een topper.

Foto van cactus: unsplash

Peperomia voor influencers en binnenhuisarchitecten

Bijna net zo onverwoestbaar als de cactus is de peperomia. Deze kamerplant gedijt het beste in een wat vochtigere omgeving, maar is verder prima in staat om te overleven onder een Tl-buis. Hij is dus helemaal thuis in hippe studio’s en moderne inrichtingen. Nog niet overtuigd? Hij is ook in het roze verkrijgbaar. Een leuke plant vinden voor je Instagram-feed was nog nooit zo makkelijk. Peperomia-tips en foto’s vind je hier.

Nog groen en gelukkig

We hopen dat je in dit artikel je prins in de witte pot bent tegengekomen. Alvast een groen en gelukkig leven toegewenst samen!

Foto: unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top