Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Waarom mijn nieuwbouwwijk ineens rockt

Hartje stad, dichtbij de actie. Dat was waar ik thuishoorde. Door omstandigheden kwam ik terecht op Zeeburgereiland. Zee én eiland in één woord, dat moest goed zijn. Maar al een tijdje vroeg ik mij af waarom ik hier ook alweer wilde wonen. Nu weet ik waarom!

Klaarwakker

Mijn o zo slapende wijk verandert ineens in een bruisende en enerverende wijk met skaters uit héél Europa. Op 19 juni werd, geheel in coronastyle uiteraard, het grootse skatepark van Europa geopend. In mijn achtertuin.

Waar er voorheen parkeerplaatsen te over waren en het meest opwindende geluid dat van spelende kinderen was, worden de zwoele zomeravonden nu opgeluisterd met daverend applaus en extatisch gejuich. De oh’s en ah’s galmen door de wijk en komen van de dolenthousiaste menigte getuige is van de skate kunstenaars die hun tricks vertonen. 

Alles wat rolt

De sfeer op straat is volledig veranderd. Auto’s rijden af en aan. BMX’jes, boards, skates en eigenlijk elke variant met wielen wordt uit de achterbak getrokken. Kids van amper 6 jaar – minimumleeftijd 8 – komen onder begeleiding van hun ouders de lagere gedeeltes van de baan uittesten. Golven en schansjes maken het leuk, terwijl de 3,5 meter diepe bowl zelfs voor de experts uitdagend is.

Publiekstrekker van jewelste

Ook voor de toeschouwers is het een lust voor het oog. Meer dan 40.000 Delfts Blauwe tegels zijn verwerkt in het kunstwerk van Iris Stam, An Outcast Sanctuary. Met behulp van specialistische tegelzetter Carin van Dongen hebben zij hiermee een publiekstrekker van jewelste gecreëerd.

Olympisch

Initiatiefnemer Stan Postmus startte het project in 2012 en is erg tevreden met het resultaat. Skaten is aangewezen als olympische sport en zou in Tokio voor het eerst op de Olympische Spelen te zien zijn geweest. Het skatepark vormt dan ook de trainingsbasis voor heuse olympische atleten, terwijl beginners hier natuurlijk ook echt aan bod komen. Het park is voor jong en oud en biedt uitdaging voor alle niveaus.

Hip and happening

Bijvangst van dit te gekke skatepark is de terugkeer van de stadse allure die ik zo mistte. Zeeburgereiland is hip and happening! En ik zit er middenin. Net als vroeger.

Foto door Viona

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top