Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Vier de buurt

Vandaag is het burendag. Echt zo’n dag die je uitbundig moet vieren, zeker vandaag de dag. Burendag is de dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij je iets leuks doet voor elkaar en de buurt. Goednieuws.nl geeft tips voor een leuke burendag.

Buurtbingo

Een lekker potje bingo, leuk voor jong en oud. Wat heb je nodig?

  • Die buurman met die luide stem
  • Bingokaarten (kan je zelf maken)
  • Leuke prijsjes (die enige vaas die je van tante Corrie kreeg)

De buurman met de luide stem roept uiteraard de nummertjes om, zit je kaartje vol dan roep je: BINGO! Kom je nou om in de ‘leuke prijsjes’, maak dan een bingokaart met weinig cijfers en het wordt een ware prijzenregen.

Foto door Drew Beamer – Unsplash

Oud-Hollandse spelletjes

Veel kinderen in de buurt, of juist veel dementerende ouderen? Dan is het hoog tijd voor een Oud-Hollandse spelletjesdag. Spijkerpoepen, blikgooien, koekhappen, you name it. Laat iedere buur een spel klaarzetten voor de deur en laat de kinderen rouleren. Houd scores bij en laat het wederom prijzen regenen aan het einde van de dag.

Buurtbios

Zin in een rustige burendag met quality time voor de volwassen buren? Regel een groot scherm (een wit laken of een grote witte muur) en projecteer de leukste kinderfilms. Kids blij, ouders blij, iedereen blij! Maak het helemaal af door verse popcorn te maken.

Buurtconcert

Barst het in jouw buurt van de musici die dagelijks de mooiste toonladders herhalen? Tijd om de buurt terug te betalen. Laat ze een heus buurtconcert organiseren. Ook leuk voor beginnende musici. Verstrek waar nodig voorafgaand aan het concert oordopjes.

Foto door Gabriella Clare – Unsplash

Coronaproof

Maak je geen zorgen, bij bovenstaande activiteiten kan je goed rekening houden met de corona maatregelen. Juist in deze gekke tijd zijn je buren belangrijker dan ooit. Dus vier deze burendag uitbundig en sta stil bij de steun die je de afgelopen periode aan elkaar hebt gehad. Fijne burendag!

Foto door Christine Jou – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top