Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Jaja Ding Dong en het Eurovisiesongfestival

Het was zaterdagnacht en Europa zat op het puntje van z’n stoel tijdens de puntentelling van het Eurovisiesongfestival. Toen was het de beurt aan IJsland. “Play Jaja Ding Dong”, klonk het uit de mond van de vertegenwoordiger van IJsland. En vervolgens “our 12 points go to Jaja Ding Dong, play it!”. Na enig aandringen van Chantal viel de keuze uiteindelijk op Zwitserland. Hilarisch voor sommigen, een raadsel voor anderen. Goednieuws.nl legt uit.

The Story of Fire Saga

In Rotterdam toonde Nederland haar kunsten aan Europa. Het Eurovisiesongfestival 2021 was een daverend succes! Maar voordat we het gewone leven weer oppakken, staan we als beloofd nog even stil bij een geweldig moment tijdens het uitdelen van de punten. De IJslandse delegatie werd namelijk vertegenwoordigd door een van de acteurs uit de film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. De film verscheen op 26 juni 2020 op Netflix en is er eentje die je moet zien. Zeker als je net het Eurovisiesongfestival hebt gekeken.

Lars Erickssong

De IJslandse zanger Lars Erickssong droomt ervan om het Eurovisiesongfestival te winnen. Samen met zijn jeugdvriendin Sigrit Ericksdottir richt hij de band Fire Saga op. De rest laat zich raden. De hoofdrollen worden gespeeld door Will Ferrell, Rachel McAdams en niemand minder dan Pierce Brosnan. Kijk de trailer en je bent verkocht. Tekst gaat verder na video

Jaja Ding Dong

In de film willen Lars en Sigrit graag hun inzending voor het Eurovisiesongfestival ten gehore brengen aan de lokale bevolking. Maar steeds willen de mensen – onder aanvoering van de man die heel Europe inmiddels kent – enkel Jaja Ding Dong horen. Tijdens de uitzending van afgelopen zaterdag werd hier op hilarische wijze op teruggegrepen. Zie hieronder nogmaals het fragment uit de uitzending en een vergelijkbare scene uit de film. Tekst gaat verder na video

Fan van IJsland

Was de film de reden dat de IJslandse act op voorhand al een publiekslieveling was? Dat zou zomaar eens kunnen. Daarnaast was het stiekem gewoon een heerlijk nummer met een prachtige uitvoering. Om het af te leren hieronder nog een keer de IJslandse bijdrage! En wil je nou ook zo’n trui? Die kan je hier bestellen. Veel kijk- en luisterplezier!

Titelfoto: Cristiano Pinto – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top