Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Vanaf nu treinkaartjes goedkoper voor jongeren

Opa’s en oma’s opgelet! De NS maakt treinkaartjes goedkoper voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een nieuwe jongerendagkaart. Hiermee kunnen ze de hele dag onbeperkt buiten de spits reizen en in het weekend voor €7,50.

Op 1 september startte de NS met de verkoop van de tickets. Zij kondigden de komst van de treinkaartjes al eerder dit jaar aan, maar de introductie werd uitgesteld door corona.

Voordeliger een dagje naar de stad

Kinderen tot 12 jaar reizen gratis als ze met iemand meereizen en hetzelfde geldt voor studenten. Voor de jongeren tussen de 12 en 18 jaar was er voor de invoering van de jongerendagkaart dus nog niets beschikbaar. 

Door de treinkaartjes goedkoper aan te bieden voor deze doelgroep, hoopt de NS dat jongeren vaker voor de trein kiezen. Uit een onderzoek onder 1087 jongeren en hun ouders, bleek dat maar liefst 71% vaker met de trein gaat als de treinkaartjes goedkoper worden.

Volgens NS-directeur Tjalling Smit reizen jongeren voornamelijk zelfstandig, waarbij ze het liefst naar de stad of familie gaan. Met de jongerendagkaart wordt ze het reizen met de trein dus een stuk aantrekkelijker gemaakt.

Bestel de jongerendagkaart via de NS-app

Jongeren kunnen de nieuwe dagkaart eenvoudig kopen via de NS-app. Zij hebben geen OV-chipkaart nodig om het ticket te gebruiken. Met de barcode op het ticket gaan de poortjes op het station open. Easy does it.

Thee met koekjes

Dus lieve oma’s en opa’s van Nederland: zet die thee met koekjes maar vast klaar. Jullie kleinkinderen zijn vast niet meer te houden!

Foto door Cindy Fernandez – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top