Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Maak van stemmen een feestje

Na het ontbijt ben ik meteen gaan stemmen. Mijn ukulele dan. Ik had zin in wat luchtige toontjes om de dag mee te beginnen. ‘Somewhere Over The Rainbow’ van Israel Kamakawiwo’ole is dan het perfecte nummer. Bijkomend voordeel: het is best makkelijk om te spelen op de ukulele. Maar er moest natuurlijk nog meer gestemd worden. Om het nuttige met het aangename te verenigen wilde ik er iets bijzonders van maken. Dat is gelukt.

De keuze is reuze

Dat aangename zit in de keuze van de stemlocatie. Hier in Amsterdam is de keuze overweldigend. Het blijkt best lastig kiezen uit de ellenlange lijst met stemlocaties. Haast lastiger dan een kandidaat vinden om op te stemmen. 

In de buurt-app werd vanmorgen al het Concertgebouw getipt als stemlocatie. Toch een stukje cultuur snuiven na maanden van afwezigheid. Mijn oog viel echter op het Hard Rock Hotel Amsterdam Americain. Daar zou namelijk een paars jasje hangen van Prince. Een jasje dat Prince naar verluidt droeg tijdens zijn ‘Purple Rain’ tour in 1984-1985. Verraadt dat mijn politieke kleur? Wie weet. Tekst gaat verder na foto.

Respect

Eenmaal binnengekomen word je uiteraard gedirigeerd naar het stemhokje. De plicht roept immers. Terwijl je op je beurt wacht kun je je vergapen aan talloze herinneringen aan een rijke muzikale geschiedenis. En inderdaad, het jasje van niemand minder dan Prince hangt er. Even dacht ik zijn zweet nog te ruiken.

Een stukje verderop, de glimmende groene schoenen van Elton John. Groen, paars, worden we onbewust een kant opgeduwd? Eenmaal aangekomen bij het stemhokje wordt het pronkstuk van het hotel getoond; een witte gala jurk van Aretha Franklin. Respect. Weer zo’n hint. 

Met de krachtige stem van Aretha in mijn hoofd kleur ik een vakje rood. Stemmen was nog nooit zo leuk.

Titelfoto: Glen Carrie – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top