Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe Rotterdamse jongeren eenzame ouderen helpen door koekjes uit te delen

Mbo-leerlingen delen koekjes uit aan eenzame ouderen in Rotterdam-Zuid. Dit mooie initiatief is georganiseerd door de scholenkoepel Zadkine. Op deze manier voelen de ouderen zich minder vaak eenzaam en de leerlingen hebben een verrassende stageplek.    

Moeite met vinden van stage

Dankzij corona hebben veel leerlingen moeite met het vinden van een stage. Zadkine heeft daarom een initiatief bedacht om de leerlingen toch stage te laten lopen. De leerlingen gaan voor hun stage namelijk bij eenzame ouderen langs om koekjes uit te delen. Wat je noemt een win-winsituatie.

Ouderen krijgen door corona steeds minder bezoek en aandacht van hun omgeving. Een groep ouderen in een wijk in Rotterdam-Zuid is behoorlijk eenzaam. Door koekjes te brengen naar deze ouderen, hebben zij leuke contactmomenten met mensen.

De mensen uit de wijk in Rotterdam-Zuid reageren enthousiast. Een bewoner van de wijk geeft aan dat hij erg blij is dat er initiatieven worden genomen om de wijk een stukje mooier te maken.

Leermomenten voor de leerlingen

Anne Wijkamp, één van de organisatoren, geeft aan dat de leerlingen met de stage ieder invulling geven aan hun eigen leerdoel. Zij leren door deze stage onder andere hoe zij contact maken met verschillende doelgroepen, zoals in dit geval ouderen in de wijk.

Het ene deel van de groep leerlingen doet deze stage omdat zij vaardigheden leren die zij kunnen gebruiken voor hun beroep. Het andere deel van de leerlingen doet deze stage vanuit de lessen ‘burgerschap’. Zo leren zij op een ongedwongen manier hoe zij het verschil kunnen maken in hun leefomgeving. 

Eén van de leerlingen, Tarik Ouchan, geeft aan dat hij het leuk vindt om wat goeds te doen voor de wijk en dat hij merkt dat de bewoners het ook leuk vinden. Zowel de bewoners van de wijk als de mbo-leerlingen doen zo leuke ervaringen op. Al met al een geslaagd initiatief! 

Titelfoto: Andrea Piacquadio – Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top