Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe 2K40 strijdt voor een gezonde generatie

Een nieuw jaar betekent goede voornemens. Om ervoor te zorgen dat Nederlandse jongeren in 2040 de gezondste generatie op aarde zijn, gaat het platform 2K40 de strijd aan tegen een ongezonde levensstijl. Met online videoseries zoals ‘Levensliedjes’ hopen ze jongeren te inspireren om gezonder te leven. 

Gezonde jeugd

Als we niets doen heeft meer dan de helft van de mensen in Nederland een chronische aandoening en neemt de mentale druk op jongeren en jongvolwassenen toe. 2K40 wil die trend doorbreken en de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste jeugd laten zijn.

2K40 is de content-gedreven community voor jongeren van de Gezonde Generatie. De Gezonde Generatie is een initiatief van twintig gezondheidsfondsen dat ernaar streeft om kinderen en jongeren zich te laten ontwikkelen tot zelfstandige, gezonde en gelukkige volwassenen. Het grote doel is om jongeren zich energieker en gezonder te laten voelen in sociaal, fysiek en mentaal opzicht.

Bewustwording en saamhorigheid

Volgens Romy Migo, jongerencoordinator bij de Gezonde Generatie willen we naast bewustwording ook saamhorigheid creëren: “Het mooie bij 2K40 is dat we jongeren een podium geven om hun verhaal te vertellen.” “Hoe meer je samendoet, hoe groter je bereik is. Dat is wel echt mijn motto”, vertelt Migo. Migo hoopt dat het platform 2K40 doorgaat tot 2040. “Gedragsveranderingen gebeuren niet in vijf jaar. Daar heb je tijd voor nodig.”

Romy Migo

Levensliedjes

Met de serie ‘Levensliedjes’ van 2K40 willen ze in samenwerking met de gezondheidsfondsen openheid creëren over mentale problemen bij jongeren. “We willen jongeren hun verhaal laten vertellen en muziek is daarbij een goede manier”, vertelt Migo. Het concept: Een jongere maakt samen met een muzikant een liedje waarin zijn of haar levensverhaal verteld wordt.

“Ik denk dat we juist door het delen van informatie en kwetsbaarheden saamhorigheid creëren onder jongeren. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je beter weet hoe je moet reageren wanneer iemand een kwetsbaarheid deelt”, aldus Migo. Wij vinden 2K40 in elk geval een erg mooie doelstelling om jongeren daadwerkelijk de toekomst te laten hebben. 

Titelfoto: Alliance Football Club – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top