Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Een persoonlijk briefje van de minister

Het is een gek jaar. Dat vindt ook Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Diezelfde minister heeft vandaag een hartverwarmende brief verstuurd. Aan alle leerlingen van groep 8!

Hart onder de riem

Alle leerlingen van groep 8 krijgen een brief van de minister. Met de brief wil de minister de leerlingen een hart onder de riem steken. Dat doet hij met succes. Groep 8 is voor iedere scholier een mijlpaal, een ijkpunt. En dat bijzondere jaar heeft door corona een aparte wending gekregen. Deze brief van de minister maakt het nog een tikkeltje extra bijzonder.

Vrijheid

De minister staat op een mooie en treffende manier stil bij de afgelopen periode: “Het coronavirus heeft je iets geleerd over ziekte en gezondheid, over vrijheid misschien, of over hoe goed we voor elkaar zorgen in Nederland. Dat is het onthouden waard. Het is natuurlijk lang niet zo’n gezellige herinnering als een musical of een kampweek, maar het zijn wel hele belangrijke lessen.”

Brief van de minister van Onderwijs

Perspectief

Met zijn brief plaatst hij het gek verlopen schooljaar voor de leerlingen in perspectief. Iedereen weet natuurlijk wel dat het een raar schooljaar was. Maar misschien heeft niet iedere leerling er bij stilgestaan dat het ze ook iets heeft gebracht.

Inderdaad geen musical of kamp, maar heel wat andere bijzondere levenslessen. Goede en misschien ook minder goede. Ik verwacht dat deze nieuwe generatie brugpiepers een stukje wijzer aan de poort van de middelbare school staat.

Rekening houden met elkaar

De minister heeft ook nog eens een goed woordje gedaan voor de toekomstige brugpiepers: “Ik heb alle middelbare scholen gevraagd om volgend jaar een beetje rekening te houden met het rare schooljaar dat nu achter ons ligt.” Dat leest alsof een dagje ongestraft spijbelen moet kunnen.

Onze Arie

Arie, je hebt prachtige brief gestuurd. Ik zeg bewust ‘Arie’, omdat ‘minister’ veel te afstandelijk klinkt na zo’n warm gebaar. Ik denk dat je brief onder menig hoofdkussen zal worden gekoesterd. Daar mag je trots op zijn.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top