Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Een goed begin van het jaar, ook in 2021

De traditionele nieuwjaarsduik in Scheveningen is dit jaar niet doorgegaan. Normaal komen 10.000 mensen op de editie van Scheveningen af. Een deel van de liefhebbers hebben de nieuwjaarsduik thuis gedaan, maar er waren ook aantal liefhebbers die het niet konden laten om toch de zee in te duiken om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Een echte Hagenaar

De nieuwjaarsduik is een echte traditie, zo ook voor Nathalie Carnier. ‘’De nieuwjaarsduik geeft mij een verfrissend en krachtig gevoel’’, vertelt Nathalie. Nathalie duikt van jongs af aan met haar vader Eddy de Noordzee in. ‘’Ik ben een echte Hagenaar, dus ik doe dit al twintig jaar. En al twintig jaar vind ik het niet leuk, het is gewoon koud. Maar ondanks dat het koud is ga ik gewoon het water in! Je bent pas een echte Hagenaar als je de nieuwjaarsduik doet’’, aldus Eddy. 

Het water in duiken gebeurt niet alleen op Nieuwjaarsdag. Nathalie en Jeroen gaan sinds een jaar elke week de koude zee in. Het grote doel: zorgen dat het lichaam gezond en mentaal sterk blijft. ‘’Elke week weer is het een overwinning en dan denk je, ja als ik dit aan kan dan kunnen we alles aan. Ik doe dit ook om te zorgen mijn immuunsysteem sterk blijft, zeker nu in deze tijd’’, vertelt Nathalie.

De middelbare scholieren Andreas en Kees zijn ook niet alleen op Nieuwjaarsdag gaan duiken. ‘’Met school zijn we de laatste weken gewoon elke week gaan zwemmen in de zee. En nu dacht ik van o, ik vind het eigenlijk niet heel koud meer dus daarom wilde ik de nieuwjaarsduik doen’’, zegt Andreas.

Al sinds haar zesde

De nieuwjaarsduik is ook een traditie voor jonge mensen. Een stukje verderop stond Julie die de nieuwjaarsduik al 10 jaar doet. Zo vertelt Julie: ‘’Ik was 6 jaar toen ik voor het eerst de nieuwjaarsduik deed. Wat ik mij nog kan herinneren van de eerste keer is dat het heel koud was, en dat is het nu nog steeds.’’ Douwe die naast Julie staat vindt de nieuwjaarsduik een goed begin van het nieuwe jaar: “Het is heerlijk fris en de rest van de dag voel je je perfect.’’

Het gevoel dat in ieder geval bij al deze duikers naar voren komt is de kou en het goede gevoel. Zij zijn in ieder geval met een goed gevoel aan 2021 begonnen!

Tekst: Achraf schreef dit stuk samen met Milou Vollebregt / Titelfoto: Jeroen, Eddy en Nathalie

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top