Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Cruise in de ruimte

De mensheid staat op het punt om een belangrijk nieuw hoofdstuk te schrijven in de geschiedenis. Er zijn vergevorderde plannen om ons als vaste bewoner te gaan vestigen op andere hemellichamen. Goed nieuws voor wie erg nieuwsgierig is naar andere planeten. Het is ook goed nieuws voor onze eigen planeet.

Verkenningsdrang

Want de mens mag dan de meest ontwikkelde diersoort zijn op Aarde, verstandig gaan we niet met onze thuiswereld om. Volgens wetenschappers zijn we dus genoodzaakt om verder te kijken. Niet alleen om onze aangeboren verkenningsdrang te bevredigen maar ook om onze eigen planeet wat te ontlasten.

Terwijl we terugkeren naar de maan en vervolgens bemande reizen naar Mars zullen ondernemen, speelt ook de commercie in op de hernieuwde trend van ruimtereizen. Er is immers veel meer mogelijk en het kan ook – relatief – steeds goedkoper.

Ruimtefilm

Filmgigant Universal heeft liefst 200 miljoen dollar over voor een ruimtefilm. Tesla- en SpaceX CEO Elon Musk zijn er bij betrokken en niemand minder dan Tom Cruise (Top Gun, Mission Impossible) zal de hoofdrol op zich nemen. Ondanks dat science fiction films als 2001: A Space Odyssey (uit 1968!) en Interstellar (2014) al zo realistisch oogden, zal dit nieuwe filmproject daadwerkelijk in een baan om de Aarde worden opgenomen.

Het hoofd van de NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, Jim Bridenstine, verklaarde dat Cruise waarschijnlijk in oktober 2021 naar het ISS zal worden gelanceerd. Het ISS is het internationale ruimtestation dat al jarenlang rondjes draait om onze planeet.
De acteur zal hiervoor waarschijnlijk in een Dragon ruimtecapsule plaats gaan nemen.

De film heeft nog geen titel, maar al wel een regisseur: Doug Liman. Hij regiseerde eerder The Bourne Identity met Matt Damon en Mr. & Mrs Smith met Brad Pitt en Angelina Jolie.

Afbeelding door MORAN op Unsplash

Ruimtetoerisme

Er zijn al 7 mensen geweest die als toerist met een Russische capsule een trip naar het ISS hebben mogen maken. Maar nu de ruimtevaart in Amerika een commerciële inslag heeft gekregen met de komst van bedrijven als SpaceX, Blue Origin en Virgin Galactic, zal het eenvoudiger worden voor niet-wetenschappers en niet-piloten om een reis naar de ruimte te maken.

In september 2018 maakte SpaceX al bekend dat de eerste burger zich al heeft verzekerd van een plaatsje in een ruimtecapsule. De Japanner Yusaku Maezawa, miljardair, ondernemer en kunstverzamelaar, zal daarmee de allereerste ruimtetoerist worden. Zijn ruimtereis, gepland in 2023, zal hem in een baan om de maan brengen. Naar verwachting zal de hele reis een week duren. Wie volgt?

Afbeelding ISS door Norbert Kowalczyk op Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top