Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Amsterdam is een olifantje rijker

Koning Willem-Alexander was amper uitgesproken op de Dam toen elders in de stad een olifantje het levenslicht zag. Maandagavond 4 mei om 21.09 uur beviel Thong Tai in ARTIS van een baby olifantje. Een mannetje, ongeveer 100 kilo schoon aan de haak. Binnen 1 minuut was de bevalling gepiept. Vanwege dit soort prachtige gebeurtenissen zijn we met Goednieuws.nl begonnen!

Vijf zwaargewichten

Er leven nu vijf olifanten in ARTIS; de matriarch, haar twee dochters, de mannelijke bul en sinds gisteren dus het kalfje. Als alles meezit gaat het kalfje vrijdag voor het eerst naar buiten. De mazzelaar kan dan genieten van het prachtige olifantenverblijf dat in 2017 werd opgeleverd. Extra mazzeltje; de massale kraamvisite moet vanwege Corona nog even op afstand blijven. Olifanten en muisjes gingen toch al niet zo lekker samen.

Foto: unsplash

Druk rond het kraambed

De twee dochters van Thong Tai konden hun ogen niet afhouden van hun halfbroertje. Ze hingen voortdurend rond het kraambed en liepen driftig rondjes om hem heen na de geboorte. Ongetwijfeld een prachtig tafereel. Daarnaast is het ook nog eens functioneel. Zodoende leren zij namelijk wijze lessen voor later als ze zelf moeder worden.

Foto: unsplash

Even geduld a.u.b.

Aziatische olifanten zijn maar liefst 20 tot 22 maanden zwanger. Dit kalfje kwam na 634 dagen ter wereld, 2 dagen na de verwachte datum. Wij mensen houden het slechts een maandje of 9 vol in de baarmoeder. Belangrijkste uitkomst van dit verschil is dat olifantenhersenen bij de geboorte al ver ontwikkeld zijn. Hierdoor kan het olifantje overleven als het geboren wordt. Zo kunnen ze de ingewikkelde sociale structuur van de kudde herkennen en zichzelf voeden met hun slurf.

Naam onbekend

Op de naam moeten zowel het publiek als het olifantje nog even wachten. Zijn halfzusjes heten Yindee en Sanuk. Naar verwachting zal het een Aziatische naam worden. In afwachting hiervan blies het kalfje met zijn lange snuit dit mooie verhaaltje uit.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top