Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Altijd prijs met de SLOWTriatlon

Triatlon alleen voor hardcore sporters en fanatiekelingen? Think again. Met SLOWTriatlon wordt de befaamde triatlon toegankelijk gemaakt voor enthousiaste sportievelingen van alle leeftijden. Dezelfde afstand en prestatie als de gewone triatlon, maar dan socialer, gezelliger en minder belastend voor je lichaam. Dat noemen wij goed nieuws!

Wat?

Net als bij een gewone triatlon wordt er gezwommen, gefietst en hardgelopen. Al gaat het er bij de SLOWTriatlon net een beetje anders aan toe. Daar gaan we toerfietsen en wandelen in plaats van wielrennen en hardlopen. De belangrijkste richtlijn: doe alles vooral lekker op je eigen tempo. Het halen van de snelste tijd is hier absoluut niet het doel. Wat het doel dan wel is? Het opsnuiven van de natuur en het genieten van de mooie omgeving en het contact met andere deelnemers. 

Foto: unsplash

Waar?

En mooi is de omgeving zeker: de SLOWTriatlon wordt gehouden in prachtig Gaastmeer (gemeente Súdwest Fryslân) met als centrale locatie recreatiebedrijf Gouden Plakje in het buurtschap Lytse Gastmar. Hier zal worden gestart, gezwommen en geëindigd.

Wanneer?

De eerste editie vindt plaats op zaterdag 12 september 2020. Het is een try-out, dus om praktische redenen wordt er gestart met twee deelafstanden, namelijk de kwart en een-achtste triatlon. Bij voldoende interesse wordt in het voorjaar van 2021 de eerste volledige SLOWTriatlon georganiseerd, een evenement van vijf dagen: één dag zwemmen (3,8 kilometer), twee dagen toerfietsen (180 kilometer) en twee dagen wandelen (42,195 kilometer). 

Foto: unsplash

Programma

Het zwemmen vindt plaats van 10:00 tot 12:00, het fietsen tussen 12:00 en 15:00, het wandelen tussen 14:00 tot 17:00 uur. Tussen 11:00 en 14:00 is er gelegenheid om te lunchen. Geen haast, want de tijden zijn richtlijnen, geen deadlines. Van 17:00 tot 19:00 is het tijd voor drankjes, een BBQ (inclusief vegetarische opties) en muziek, dit allemaal all inclusive. Daarna is het genieten van de ondergaande zon en de sterrenhemel onder het genot van Friese classics als de Koekoek, de Roerdomp en de Ransuil.

Voorwaarden voor deelname aan de SLOWTriatlon

Belangrijk bij de SLOWTriatlon is het SLOW-element: dit houdt in dat je beweegt met een intensiteit dat je gewoon in staat bent een gesprek te voeren en rustig te blijven ademen: geen gezwijg en gehijg dus. Tussen het sporten door rust je uit, nuttig je lunch en is er ruimte voor sociale contacten. En dan nog iets: geen records najagen! Lekker op je gemak die triatlon door. Voor een compleet overzicht van de voorwaarden, klik hier.

Met de SLOWTriatlon win je altijd

Al enthousiast? Wij ook. Nog nooit was het neerzetten van sportieve prestaties zo relaxed. En zo gezellig. Vooralsnog is er nog plek voor 120 deelnemers; zorg dat je er bij bent en schrijf je hier in voor de enige triatlon waar je altijd wint: de SLOWTriatlon.  

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top