Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

Kwaak

Half april, de winter is voorbij en de temperatuur loopt langzaam op. Dit is de periode dat de bruine kikkers weer massaal in hun voortplantingswater aanwezig zijn. Als de zon in de middag lekker doorkomt en je langs de sloten fietst of wandelt, kun je genieten van de kwakende kikkers. Het zijn alleen de volwassen mannetjes die roepen. Ze maken zichzelf hiermee kenbaar en proberen op die manier vrouwtjes te lokken. Dat deze kikkers niet alleen in sloten hun dag doorbrengen bewijst deze foto. Ik heb deze foto gemaakt toen ik s ’avonds de hond uit ging laten bij ons in het bos. Hij ging op zijn gemak over een laag hekje alsof hij net ontwaakt was uit zijn winterslaap. De herfstbladeren hingen nog aan zijn rug. Heb je ook een mooie kikker of pad gespot en weet je niet wat voor soort het is, kijk dan eens op deze site.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top