Goed Nieuws op Social Meda

Entertainment

Zit je klaar voor de nieuwste games?

Wie houdt er niet van? Wegdromen in een fantasiewereld, of jezelf verliezen in een goed boek. Opgaan in je favoriete film. Of uren avonturen beleven in de knap vormgegeven wereld van een computerspel. Voor hen die graag gamen is er vanavond goed nieuws!

Eventjes helemaal weg

Escapisme, het ontvluchten van de werkelijkheid en jezelf heerlijk verliezen in een fantasiewereld, is een troostrijke manier om de dag (of nacht) door te komen. De term escapisme komt uit de Romantiek (ca.1790-1850). Een fascinerende cultuurperiode die zich voornamelijk uitte in de kunst en de filosofie.

Korte geschiedenis van games

De eerste videogames komen voort uit onderzoek door academische computerwetenschappers die feitelijk vooral wilden testen hoe zij bestaande spelletjes konden programmeren. In de jaren ’50 van de vorige eeuw ontstaan zo relatief eenvoudige games en simulaties als boter, kaas en eieren en een tennisspel. Mainframe computerspellen worden ontwikkeld in de jaren ’70. De rekenkracht van de gigantische mainframes, gekoppeld aan geëvolueerde programmeertalen, maken meer complexe games mogelijk. Men ontwikkelt de eerste strategie- en bouwspellen waarop veel latere spellen nog altijd zijn gebaseerd.

Sport en space

Eind jaren ’70 begint het tijdperk van de arcade-videogame. Merken als Atari en Sega breken in rap temp door en zowel in grote spelletjeshallen als thuis besteden mensen uren achter een console. Iedereen kent Pacman en Space Invaders. De wereld van videospelletjes breidt zich uit, van sportwedstrijden en ruimtegevechten naar puzzeltochten op vreemde werelden en vluchtsimulaties.

De evolutie van de games

Later komen grootmachten als Sony en Nintendo met hun gameconsoles voor thuis. Er komen gespecialiseerde desktop computers voor het spelen van games. Multi-playergames zorgen ervoor dat meerdere mensen tegelijkertijd in een gamewereld spelen. Tegenwoordig spelen de meeste mensen ‘gewoon’ op hun mobieltje. Voor de echte die-hard gamesliefhebber gaat er evenwel niets boven een opgewaardeerde gamecomputer (doorgaans gekoppeld aan een flashy headset).

Presentatie te verschijnen game titels

Vanavond, 12 juli 2020, laat Ubisoft, één van de grote games producenten van deze tijd, een online presentatie van binnenkort te verschijnen games.
Wie enthousiast opveert bij het horen van titels als Hyper Scape, Assassin’s Creed Valhalla, Rainbow Six Quarantine en Far Cry 6, moet zeker vanavond inloggen.
De presentatie begint om 21:00 uur Nederlandse tijd op het YouTube kanaal van Ubisoft. Natuurlijk is het nadien altijd terug te kijken. Enjoy!

Afbeeldingen screenshots UbiSoft

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Entertainment

To Top