Goed Nieuws op Social Meda

Entertainment

Drumbattle met een staartje

Muziekliefhebbers van het wat ruigere werk is het wellicht niet ontgaan: de laatste paar weken was er een heuse ‘drumbattle’ gaande! Met een verrassende uitkomst…

Uitdagend spel

Niemand minder dan Dave Grohl, vroeger drummer van Nirvana maar tegenwoordig toch vooral de zanger/gitarist van de Foo Fighters, is de uitdaging aangegaan. Een uitdaging die hem werd gedaan door een meisje van 10 jaar uit Engeland.

Oproep

Nandi Bushell zette in augustus een video op YouTube waarop zij het nummer Everlong van Dave’s band meespeelt.

Ze daagt haar favoriete drummer uit voor een drumbattle. Ze schrijft onder de video: “Mijn droom is om ooit een keertje samen te spelen met Dave Grohl, Taylor Hawkins en alle andere Foo Fighters! Mijnheer Grohl, ik zou zo graag een drumbattle met je doen! Ik hou heel erg van het nummer Everlong, het is zo moeilijk om te spelen omdat het zo’n snel nummer is maar het is zo gaaf!!!”

Uitdaging geaccepteerd

Grohl reageerde al enkele dagen later met een eigen video. Hij gaf daarin aan dat hij Nandy’s oproep had gezien en ook haar andere drumvideo’s had bekeken. Onder de indruk zei hij de uitdaging graag te accepteren.

Ronde 1

Beide drummers speelden daarop gelijktijdig op het nummer Dead End Friends van Them Crooked Vultures. Die band is een zogeheten supergroep bestaande uit Josh Homme (o.a. Queens of the Stone Age) op gitaar en zang, Dave Grohl op drums en John Paul Jones (Led Zeppelin) op basgitaar en keyboard. Duidelijk niet een band waarvan je zomaar eventjes een nummer kunt meespelen.

Best drummer in the world

Het ging echter foutloos en méér dan dat. Grohl gaf eerlijk toe dat de tiener hem had verslagen in de strijd. Maar daar bleef het niet bij… Onlangs zette de wereldberoemde drummer een nieuwe video online waarin hij het Engelse meisje rechtstreeks toezingt met een eigen song.

“Every superhero needs a theme song,” verklaart hij.

De drummer/zanger/gitarist maakte er geen solowerk van; hij wordt bijgestaan door zijn drie dochters, toepasselijk onder de naam “the Grohlettes”, die de achtergrondvocalen verzorgen.

Nog meer in het vat?

Nandi reageerde verrast en opgetogen. Ze omschreef de voor haar geschreven song als “the best song EVER, in the WORLD, EVER!!!”

Op haar eigen YouTube-kanaal staan ook video’s waarop Nandy gitaar en bas speelt. De muziekwereld kan nog een hoop van het Engelse meisje verwachten!

Foto: Matthijs Smit op Unsplash.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Entertainment

To Top