Goed Nieuws op Social Meda

Entertainment

De kermis is terug!

Goed nieuws voor iedereen die graag een bezoek brengt aan een kermis. Het màg weer! Met inachtneming van de nodige maatregelen vanwege corona-besmettingsgevaar natuurlijk, maar toch: de kermis is terug!

Kermis is traditie

De kermis, van oudsher vermaak voor iedereen! Jong en oud kunnen er terecht voor de kenmerkende lichtjes, muziek, geluidseffecten en een brede variëteit aan entertainment. Van een ritje in de achtbaan, stuurmanskunsten in de botsautootjes, een gokje wagen bij de bedrieglijk simpele grijpmachines, een bezoek aan een kermis stelt nooit teleur. Misschien eet je er je eerste oliebol van dit jaar of ga je liever voor de onvermijdelijke suikerspin?

Lekker tòch kermis!

Door de coronacrisis zag het er lange tijd naar uit dat zoiets als een kermis deze zomer ondenkbaar zou zijn. Maar na de versoepelingen blijkt er gelukkig weer veel meer mogelijk. Tot grote opluchting bij de exploitanten en alle kermisgangers!

Afbeelding Unsplash

Waar? Waar? Waar?

Deze maand staan de eerste kermissen weer opgesteld in het land, al moet gezegd dat het vaak minder uitgebreid is dan vorige jaren. Laat dit de pret niet drukken: zoals we al schreven stelt een kermis nooit teleur!
Zo staat in Harderwijk de zomerkermis van 16 t/m 26 juli op het terrein aan de Parkweg en in Apeldoorn van 18 t/m 26 juli op het parkeerterrein bij de Voorwaarts.

Gespreid in Tilburg

Ook in Tilburg zijn ze maar wat blij dat hun traditionele kermis doorgang kan vinden, al zijn er minder attracties dan normaal en zijn deze verspreid over 4 pleinen, verdeeld over de stad. Op die manier kan de 1,5 meter afstand beter worden gehandhaafd. Gastheren en -vrouwen zien erop toe dat de pleinen niet te vol raken. De vakantiekermis duurt nog tot en met zondag 26 juli.

Afbeelding Unsplash

Door heel het land

Kermissen trekken van de ene naar de andere plaats. Grote steden en kleine buurtgemeenten worden zo enkele dagen opgeleukt met die typische kermissfeer waar je blij van wordt.
Woon je (in de buurt van) Valkenswaard? Daar staat de kermis nog t/m 22 juli. Woon je juist in Drenthe? In Emmen staat er één van 25 juli t/m 2 augustus.

Wil je weten waar het in jouw buurt kermis is? Daar is een fraai overzicht van gemaakt.

En voor wie (ook) een agenda wil voor welke kermissen er nog op stapel staan is er ook een goed overzicht gemaakt.

Gun jezelf die lol en maak een ritje in een achtbaan die wèl plezierig is! Het mag weer! 🙂

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Entertainment

To Top