Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Kattenfeest!

8 augustus is elk jaar weer feest voor alles en iedereen die het kattenbeest adoreert: het is Wereld Katten Dag! Om dit te vieren heeft menig bioscoop voor vandaag een ‘catfest’ film geprogrammeerd; een lange compilatie van de gekste, leukste, liefste kattenfilmpjes die er zijn. Maar voor de thuisblijvers valt er ook genoeg te genieten! Met of zonder kat op schoot.

Felix beschermt

De huiskat (Felis silvestris catus) is een van de eerste dieren die door de mens werd gedomesticeerd. Die innige band tussen mens en kat is waarschijnlijk al 10.000 jaar geleden totstandgekomen in het Midden-Oosten. Er is namelijk ook sprake van de opkomst van de landbouwgemeenschappen. Mensen beginnen voedsel op te slaan. Maar dat trekt muizen en ander ongedierte aan. Kat in het bakkie voor … de kat! Als dank voor het beschermen van zijn graan biedt de boer de kat onderdak.

Eerst Egypte, daarna de wereld

In de loop van de geschiedenis blijft de kat telkens om de mens heen draaien. In het Oude Egypte krijgt het dier zelfs goddelijke eigenschappen toebedacht. Niet zelden worden mensen er samen met hun favoriete kat – als mummie – begraven.

Afbeelding: Unsplash

In de Romeinse tijd en de middeleeuwen verspreidt de huiskat zich verder verder over de wereld. Op koopvaardijschepen vaart altijd wel een kat mee om de handel te beschermen tegen muizen en andere knaagdieren. Zo komt de kat in heel Europa terecht.

Stamboom

Onze huiskat stamt af van de Afrikaanse wilde kat. Dit is een ondersoort van de wilde kat, die nog meer ondersoorten heeft. Van al die soorten is onze huiskat wel de enige die tam is.

3 miljoen

De kat is met zijn zachte vacht, vaak in allerlei kleurschakeringen, zijn prachtige, betoverende ogen, aandoenlijk gemauw en mysterieus gespin uitgegroeid tot een van onze favoriete huisdieren. Alleen al in Nederland leven er tegenwoordig bijna 3 miljoen katten!

Kattenfilmpjes!

Leuk om te weten natuurlijk, hoe de kat in ons leven is gekomen. Maar nu is het tijd voor wat kattenfilmpjes! Internet staat werkelijk boordevol korte en langere filmpjes waarin katten een unieke hoofdrol opeisen. Klik en geniet! We geven hier enkel wat voorbeelden, het is eenvoudig om van daaruit heel veel meer te bekijken.

Kat leent een pluchen tijger
Kat drinkt uit zwembad krijgt de schrik van zijn leven
Katten en domino
De meest grappige katten in een compliatie uit 2015

Urenlang kijkplezier tot u er vanzelf bij gaat spinnen. 🙂

Afbeelding: Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top