Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Op een oude ooi moet je het leren

In het Drentse Balloo heeft een jong rammetje zijn kans gegrepen. Hij bezwangerde een flink aantal ooien met maar liefst 20 lammetjes tot gevolg. Met zijn leeftijd van een maandje of zes à zeven was dit rammetje er vroeg bij.

Voor het lapje

De schaapskudde op het Balloërveld werkt met een streng fokprogramma. En volgens dat programma worden de eerste lammetjes pas in april of mei geboren. Dit jaar gebeurt dat een paar maandjes eerder omdat een van de ramlammetjes de schaapsherder mooi voor het lapje heeft gehouden. Hij deed het voorkomen alsof hij een mama’s kindje was, maar ondertussen had hij andere plannen.

Een testoreronbom in schaapskleren

Ramlammetjes worden als ze zes à zeven maanden zijn, bij de ooien weggehaald om te voorkomen dat ze aan het dekken slaan. Afgelopen jaar ging dat even mis. Het schattige rammetje bleek al flink wat ooien te hebben bevrucht.

Als een schaap over de ram is

Het jonge rammetje kon zijn geluk niet op. De overige concurrentie was uitgeschakeld en hij kon zijn slag slaan. Toen eenmaal het eerste schaap over de dam was, was er geen houden meer aan bij de jonge ram. Voorlopig is de teller blijven steken op 20 lammetjes, maar wie weet waar het eindigt.

Bron: RTV Drenthe / Titelfoto: Livin4wheel – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top