Goed Nieuws op Social Meda

Lach

5 Netflix aanraders om blij van te worden

In coronatijden is Netflix een soort primaire levensbehoefte geworden. Het maakt het thuiszitten in ieder geval een stuk makkelijker én aangenamer. “De top 10 in Nederland vandaag”-categorie van Netflix liegt er overigens niet om: Nederland smult blijkbaar het meest van actiefilms en bloederige thrillers. 

Hoewel ik zelf ook een enorme liefhebber van thrillers ben, kan ik mij voorstellen dat jij misschien een keer genoeg hebt van al die sterfgevallen en moordmysteries. Daarom volgt er nu een lijst met Netflix aanraders die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: positieve vibes!

Queer Eye

Queer Eye is inmiddels al ontzettend populair, maar mocht desondanks niet op het lijstje ontbreken. In Queer Eye gaat de Fab Five, een groep van vijf mannen onder wie een stylist, een binnenhuisarchitect, een kok, een kapper en een cultuur-expert, op pad om mensen van een make-over te voorzien. Bij die make-over worden niet alleen hun haar en kledingkast vernieuwd, ook hun huis en levensstijl worden grondig aangepakt en de cliënten worden van tips voorzien om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Al met al een tranentrekker, maar wel een die ons met een goed gevoel achterlaat.

The Good Place

In The Good Place belandt de egoïstische blondine Eleanor na haar dood door een vergissing in de hemel. Eenmaal daar besluit ze dat ze niets liever wil dan blijven, en daarom rest haar niets anders dan haar plek te verdienen en alsnog te bewijzen dat ze een goed mens is. The Good Place wordt overspoeld met lovende kritieken en wordt (o.a. door Rolling Stone Magazine) naast komisch en hartverwarmend ook beschreven als één van de meest intelligente en filosofische comedy’s ooit gemaakt. Zo worden we tijdens het kijken niet alleen gelukkiger, maar ook slimmer.

Virgin River

In Virgin River verhuist een verpleegster uit LA naar een klein en afgelegen stadje in het noorden van Californië om een nieuwe start te maken. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr en is naast ontzettend zoetsappig ook ontzettend fijn om naar te kijken, mede door de prachtige beelden van de natuur in Californië.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Voor wie dacht dat wij door corona al lang binnen zitten: Kimmy Schmidt zat vijftien jaar lang opgesloten in een bunker door een apocalyptische sekte. Nu is ze bevrijd en geniet ze in New York met volle teugen van een wereld waarvan ze dacht dat die niet meer bestond. Kimmy’s onbreekbare optimisme werkt aanstekelijk en bovendien ook nog eens op de lachspieren.

Tidying Up with Marie Kondo

Opruimen wordt tot een kunstvorm verheven door de Japanse organiserend adviseur Marie Kondo, bedenker van de KonMari-methode (meer weten over de KonMari-methode?). Haar vouwtechnieken veroverden de wereld en haar motto “does it spark joy?” (“wekt het vreugde op?”) is inmiddels iconisch. Opruimen wordt dankzij Marie Kondo tegenwoordig steeds meer gezien als een ontspannen en voldoening gevende bezigheid in plaats van als een noodzakelijk kwaad. In de serie zitten de nodige ontroerende en inspirerende momenten, als mensen hun dierbaarste bezittingen in een nieuw licht zien en afscheid nemen van oude spullen door die te bedanken voor hun trouwe dienst. 

Vierkante ogen

Kortom, urenlang kijkplezier om de positiviteit door je lichaam te laten gieren. Pak die bak popcorn, aan met die TV en bingen maar. En geen zorgen, het hebben van vierkante ogen is sowieso dé trend deze zomer.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top