Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Feelgood Friday

In deze wekelijkse rubriek komt iedere vrijdag iemand anders aan het woord. Aan de hand van de zes categorieën van Goednieuws.nl vertelt diegene waar hij of zij blij van wordt. Een rubriek die bol staat van fijne dingen om je weekend lekker van start te laten gaan! Met als afsluiter nog een dikke tip voor dit weekend. Feelgood Friday dus. Deze week is Martine aan de beurt.

Leef

“Dat kopje koffie in de ochtend, met het zonnetje die door de serre schijnt. De dikke knuffels die ik krijg van mijn dochters als ze naar school gaan. Lange dagen op het strand zoeken naar schatten uit de zee. Dat zijn de kleine dingen in het leven waar ik van geniet, maar ik hou ook van groots en meeslepend. Nog net op tijd in de lokale bus in Sri Lanka springen, voordat hij met een rotgang door is gereden met man en kinderen aan boord. Diepzeeduiken in West-Papua, snowboarden in Canada of met een Land Rover door Afrika toeren. Beseffen wat je wil en hiernaar handelen. Denken zonder grenzen en bewuste keuzes maken om gelukkig te zijn.”

Lach

“Het liefst zo vaak en zo hard mogelijk. Ik moet nog steeds lachen om het schilderijtje wat in onze woonkamer staat. En wist je dat een kind van vijf en zes jaar oud het meest lacht? Daar heb ik dan mooi profijt van, want mijn oudste dochter is vijf en we lachen heel wat af!”

Foto: Martine Wooning

Lekker

“Geloof me, ik vind een hoop lekker. In de eerste plaats mijn man, nog steeds erg lekker. Bosche bollen, koffie, alles wat van the Green Egg komt, zelfgemaakte hummus, de recepten van Ottolenghi, foute jaren 70, 80 en 90 muziek om ongegeneerd op te dansen. Het favoriete nummer van mijn jongste dochter is Jolene van Dolly Parton, zo lekker! Sporten in de duinen, wielrennen en daarna een koude douche. In de zee zwemmen, heel veel wijn met vriendinnen drinken met overdadige borrelplanken en doorzakken tot in de late uurtjes…. Allemaal zo lekker!”

Slim

“Intellectuele uitdaging, kritisch denken, niet alles voor waar aannemen. Een goede discussie gebaseerd op feiten. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar je kan wel naar elkaar luisteren. Ik maak me druk om klimaatverandering en vind het slim om hier over na te denken en naar te handelen. Ik vind mijn vader slim. Ik vind Boyan Slat slim. Ik vind het niet slim om drie koffies op een nuchtere maag te drinken, maar doe het toch. Ben ik dan nu dom?”

Video


Gemaakt door het broertje van een goede vriendin. Prachtige video, met een boodschap.

Foto

“Het is lastig een keuze te maken uit alle prachtige foto’s die er zijn, maar ik kies er toch één van mezelf. Op deze foto sliepen we in een tentje aan de voet van de krater. In de nacht vroor het dus we lagen bibberend met zijn vieren tegen elkaar aan. Onze dochters waren drie en vier jaar oud, maar hadden gelukkig geen last van de kou. Voordat de zon opkwam zijn we de rand van de krater opgescheurd om de zon zien op te komen over het kratermeer. Hier hing een dikke deken van mist, wat het moment nog magischer maakte dan het al was. Deze foto hangt uitvergroot bij ons aan de muur. Het staat voor totale vrijheid, intens geluk en liefde voor mijn gezin.”

Tip voor het weekend

Het is weer een lekker lang Pinksterweekend, met als absoluut hoogtepunt: De horeca gaat open! Geniet!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top