Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Wippen op anderhalve meter afstand

Op 1 oktober wordt het NK Tegelwippen beslist. Een strijd op leven en dood tussen Amsterdam en Rotterdam. Gaat 010 of 020 met de gouden tegel aan de haal? De spanning is de komende weken om te snijden.

NK Tegelwippen

Met het startschot door Wethouders Laurens Ivens (Amsterdam) en Bert Wijbenga (Rotterdam) begon in mei het NK Tegelwippen. Al dit wippen heeft als doel de steden groener en regenbestendiger te maken. Deze klassieke strijd tussen 010 en 020 komt deze maand ten einde. De stad die de meeste tegels heeft gewipt wordt kampioen. Op het moment van schrijven is Amsterdam licht in het voordeel.

Waarom wordt er gewipt?

Het klimaat verandert waardoor extreem weer steeds vaker voorkomt. Ook in Nederland. Hierdoor is er meer kans op bijvoorbeeld waterschade. Groenere tuinen dragen gelukkig bij aan het verwerken van extreme regenval. Minder tegels dus en meer groen. Om dit proces te versnellen is het NK Tegelwippen bedacht. Uitstekend idee. En nog een beter idee om twee stedelijke rivalen tegen elkaar uit te spelen. 

Draag ook je ‘steentje’ bij 

Je kunt nog een paar dagen wippen voor het NK Tegelwippen. Zoals bij elke competitie zijn er uiteraard spelregels:

  1. Wip alleen de tegels in je eigen (achter, voor of gevel)-tuin
  2. Geen tuin? Wip de tegels van buren of anderen die jouw spierballen kunnen gebruiken
  3. Wip geen tegels in de openbare ruimte
  4. Alleen wippen op 1,5 m afstand
  5. Zet je gewipte tegels op een kiekje en stuur ze op
  6. Wees eerlijk in het doorgeven van het aantal tegels 

Er kan niet genoeg gewipt worden

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar er mag meer gewipt worden. Ook na het NK Tegelwippen draagt elke gewipte tegel mee aan een beter klimaat. We zijn allemaal een beetje winnaar door onze tuinen groener te maken en tegels in te ruilen voor groen. Maak elkaar bewust en help elkaar tegels te wippen. We rekenen op je. Wip ze! 

P.s. het gerucht gaat dat er na dit NK ook wedstrijden tussen andere steden zullen worden georganiseerd.

Foto door Andres Siimon – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top