Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Waarom een kever tot The Beatles werd gedoopt

Een nieuw ontdekte kever is deze week vernoemd naar The Beatles, de legendarische Engels popgroep. Het Engelse ‘beetle’ staat voor ‘kever’. De vernoeming was een kwestie van tijd. Een groep Nederlandse onderzoekers had de eer. Trots!

Vondelpark

Uitgerekend waar ik wekelijks mijn rondjes draaf, is een groep insectenkenners afgelopen donderdag op expeditie. In het Vondelpark ontdekken ze de nieuwe keversoort (slechts 2 mm lang en levend in de bodem). Ze besluiten het dier Ptomaphagus thebeatles te noemen.

Het komt vaker voor dat nieuw ontdekte soorten vernoemd worden naar bekende mensen. Zo kreeg Lady Gaga een cicade naar zich vernoemd, Beyoncé een vlieg en vier soorten waterjuffers werden vernoemd naar alle bandleden van Queen. Mocht er ooit nog een nieuwe soort haas ontdekt worden…

John Lennon

In het geval van de kever lijkt alles samen te vallen. Ze kiezen de naam niet alleen omdat er nog nooit een kever vernoemd is naar The Beatles, maar ook omdat het vijftig jaar geleden is dat John Lennon en Yoko Ono in het nabijgelegen Hilton Hotel hun beroemde ‘Bed In For Peace‘ hielden. Kortom, meer dan genoeg reden om het beestje te vernoemen naar deze legendarische band. Zelden zag men een trotsere kever.

En John? Die zag dat het goed was…

Foto: Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top