Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Van bruin café naar oud-Hollandse snoepwinkel: “Ik zei het eerst als grap”

Het is een grap die werkelijkheid is geworden: café-eigenaren – en partners- Jesse en Kevin hebben hun bruin café omgebouwd tot oud-Hollandse snoepwinkel. ‘Plan C’, noemen zij de metamorfose met als aanleiding de gedeeltelijke lockdown. Vrijdag gaan ze voor het eerst open.  

Dan maar een snoepwinkel

“Ik riep het eerder al als grap, ‘waarom geen snoepwinkel beginnen’?”, aldus eigenaar Jesse Koeman tegen NH Nieuws. Het karakteristieke café aan de Dubbele Buurt had alle looks al in huis. Jesse: “Ons café is echt een typisch, oud-Hollands bruin cafeetje. Knus en klein. Het was eerst een grap maar inmiddels hebben we overal groots snoep ingekocht.”

Het café is bijna een week dicht. Als zij hun nieuwe plan vanmiddag op Facebook presenteren, stromen er in een paar uur tijd honderden positieve reacties binnen. “Ik heb enorme respect voor jullie doorzettingsvermogen. In plaats van bij de pakken neer gaan zitten een nieuw plan opgesteld”, zo schrijft een vrouw in de reacties.

Fonduen 

Vlak voor de gedeeltelijk lockdown hadden Jesse en Kevin net een nieuw initiatief gelanceerd om het hoofd boven water te houden. Jesse: “We waren net gestart met mini-lounges aan de bar waar je kon fonduen. We hadden fonduepannen ingeslagen, de cateringafspraken waren rond en mensen konden in twee shifts komen eten. Dat heeft welgeteld dus één avond geduurd.”

De café-eigenaren laten zich niet zomaar door de maatregelen uit het veld slaan. Op vrijdag, zaterdag en koopzondagen is de tijdelijke snoepwinkel geopend. Van kaneelstokken tot toverballen en van boterwafels tot stroopsoldaatjes, de hele toonbank staat al volgeladen met snoep. “En de stroopsoldaatjes maken we helemaal zelf!”, besluit Jesse lachend. 

Titelfoto: NH Nieuws

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top