Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Surfplank surft 8000 km solo

Je woont op Hawaii en iedere dag sta je op je surfplank. Het leven lacht je toe. Maar dan verlies je je geliefde surfplank in de golven. Twee jaar later ontvang je ineens een berichtje op Instagram: je plank is gevonden!

Dit overkwam Doug Falter en hij dacht dat hij zijn plank nooit meer zou terugvinden. Tot hij op Instagram echter een man zag poseren met een plank die wel erg veel op de zijne leek. Zijn surfplank was gevonden, aan de andere kant van de oceaan! 

Hawaii 

Het was 2018 en Doug Falter genoot van de grote golven in Waimea Bay, Hawaii, toen hij opeens zijn surfplank verloor in de golven. Dit was uitgerekend zijn favoriete plank waarmee hij goed op de grote golven uit de voeten kon. Hij had gehoopt dat zijn plank in een baai verderop zou opduiken, maar helaas, de surfplank koos het ruime sop, zo zou blijken.

Filipijnen 

De surfplank dook 6 maanden later op in de Filipijnen en werd gevonden door een lokale visser. Dat is maar liefst 8000 kilometer bij Hawaii vandaan. Een lokale leerkracht, Giovanni Branzuela, kocht de surfplank voor $40 van de visser in de hoop te leren surfen.

Hoewel de plank flink was verkleurd door de zon en het zoute water kon de naam van de maker van het board, Carson, nog worden gelezen. Giovanni nam contact op met Carson die op zijn beurt weer contact op nam met Doug in Hawaii. Je voelt het al aan, dit was de opmaat naar de hereniging tussen man en plank. 

De hereniging nabij

Doug kan niet wachten om weer herenigd te worden met zijn surfboard. Naar de Filipijnen reizen is natuurlijk wat lastig met de huidige restricties, dus hij moet nog even geduld oefenen. In de tussentijd zamelt Doug geld in om surfmateriaal en boeken over surfen naar Giovanni te sturen. Als de restricties zijn opgeheven is Doug van plan om naar de Filipijnen af te reizen om Giovanni surflessen te geven in ruil voor zijn geliefde surfplank.

Foto door Lechat Valentin – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top