Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Schilderachtig Santorini, in je achtertuin

Fer Geerts uit Bergen op Zoom maakte Santorini op schaal na. Dit leuke nieuws werd onder meer opgepikt door Omroep Brabant. Niet veel later stond de telefoon van Fer roodgloeiend en werd hij wereldnieuws! 

Santorini, uit liefde voor Griekenland 

Fer Geerts heeft een grote liefde voor Griekenland. In het bijzonder voor het eiland Santorini. Daarom besloot hij een jaar of 30 geleden het eiland in het klein na te bouwen. Fer maakte een maquette van het Griekse eiland en bouwde het zo waarheidsgetrouw mogelijk na. Van steegjes tot balkons en mooie blauwe daken: het is werkelijk indrukwekkend.

Fer heeft er heel wat werk in gestoken en heeft alles tot in de kleinste details vormgegeven en ingekleurd met verf. Het resultaat is een mooie miniatuurstad met kleurrijke afdakjes en helderblauwe daken. De stad staat net zoals het echte eiland op rotsen. Als je door je wimpers kijkt waan je je op Santorini, klinkt in de verte de Sirtaki en ruik je de geur van vers gebakken Souvlaki.

Ook de Grieken zijn trots

Niet enkel in Nederland zijn we erg onder de indruk van de maquette van Fer, ook in Griekenland keken ze hun ogen uit. Het nieuws van Omroep Brabant werd al snel opgepikt door de Griekse pers. De Grieken zijn apetrots dat iemand buiten hun landsgrenzen het eilandje Santorini tot een waar kunstwerk heeft verheven.

Het resulteert in enkele mooie krantenkoppen in de Griekse kranten en op websites. Het leidt geen twijfel dat Fer bij zijn volgende bezoek aan het eiland als een ware held zal worden onthaald. 

Fer is wereldnieuws! 

Nu Fer groot nieuws is in Griekenland pikken ook kranten en nieuwswebsites uit andere landen het nieuws op. Fers telefoon staat momenteel roodgloeiend en hij is al enkele keren geïnterviewd voor internationale media, waaronder zelfs de Britse tabloids. Fer vindt het allemaal best.

Niet Tuinzania, maar Santuinini

Fer wil graag zo snel mogelijk naar Griekenland vertrekken, maar moet nog 2 nachtjes slapen totdat de grenzen weer opengaan. Zelfs voor Fer maken ze geen uitzondering. Tot die tijd geniet Fer thuis in zijn tuin nog wel even van ‘zijn’ Santorini. Groot gelijk.

Foto: unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top