Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Scheldende papegaaien in lockdown

Je loopt met je telelens door de dierentuin en ineens word je de huid vol gescholden door vijf papegaaien. Dat overkwam nietsvermoedende bezoekers van het Britse Lincolnshire Wildlife Park. Het leverde gelukkig vooral glimlachende bezoekers op.

Scheldkannonade

De dierentuin in Lincolnshire staat bekend om zijn collectie van maar liefst 1500 papegaaien. Logischerwijs trekt dit vogelaars van heinde en verre die een blik willen werpen op de overweldigende verenpracht. De vogelaar werpt een blik op de papegaai en de papegaai werpt een paar krachttermen naar het hoofd van de vogelaar.

Gezamenlijke quarantaine

De Britse dierentuin had het vijftal Afrikaanse roodstaartpapegaaien geadopteerd, waarna ze eerst in gezamenlijke quarantaine moesten. Eenmaal klaar voor het buitenverblijf bleken de beestjes hun vocabulaire wat te hebben uitgebreid. Helaas van het soort dat je zou verwachten in een bruine kroeg waar de favoriete voetbalclub dreigt te verliezen.

Naar verluidt hebben de papegaaien zichzelf het bloemrijke taalgebruik aangeleerd tijdens de sluiting van het park vanwege de corona lockdown. De dierentuin was wel wat gewend maar het vijftal maakte het wel heel bont. En dan hebben wij het niet over hun verenpracht.

Kinderoortjes

De bezoekers bleken het gescheld en gelach van de papegaaien wel te waarderen. Voor kinderoortjes is het helaas wat minder geschikt. Daarom zijn de papegaaien toch maar in afzonderlijke ‘lockdown’ geplaatst in de hoop dat ze geluiden van de andere papegaaien overnemen. Daarnaast waren ze bang dat de andere papegaaien misschien het gescheld ook over zouden nemen. Zou een mooie boel worden.

Oplossing

Mocht het toch lastig blijken om de papegaaien het bloemrijke taalgebruik af te leren, dan is het misschien een idee om een ruimte te maken die alleen toegankelijk is voor volwassen. Paar barkrukken eromheen en een tap, en het is net alsof je met je vrienden in de kroeg zit.

Chico

Het is trouwens niet de eerste keer dat Lincolnshire Wildlife Park het nieuws weet te halen. Eerder dit jaar stal Chico de show door een nummer te zingen van niemand minder dan…

Titelfoto: Tausif Ahmed – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top