Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Schattige dierenfilmpjes goed voor gezondheid

Je kent ze wel, filmpjes van klunzige kittens, blije puppy’s en springende konijntjes. Maar wist je ook dat het kijken van deze schattige dierenfilmpjes goed is voor je gezondheid? Onderzoek van de Britse universiteit van Leeds wijst uit dat we van de beelden rustig worden in stressvolle tijden. 

Dierenfilmpjes verlagen bloeddruk en hartslag

Het onderzoek werd uitgevoerd onder vijftien studenten en vier medewerkers. De universiteit koos er bewust voor om het onderzoek te laten plaatsvinden in een stressvolle examenperiode. De proefpersonen werd gevraagd om naar een video van dertig minuten te kijken met daarin beelden van diverse knuffelbare dieren, zoals puppy’s, kittens en babygorilla’s. 

De onderzoekers concludeerden dat bij alle proefpersonen de bloeddruk, hartslag en de mate van stress daalde bij het kijken van de schattige dierenfilmpjes. Ook gaven de studenten en medewerkers na afloop in een vragenlijst aan dat zij zich beter voelden dan ervoor.

Een greep uit het aanbod

Heb je nog wat tijd over vandaag? Vergeet dan dus niet schattige dierenfilmpjes te kijken. Wij hebben er hieronder alvast een paar voor jullie verzameld. Veel kijkplezier.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top