Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Rosie (5) wil schommels in de wijk en gaat langs bij de burgemeester

Rosie is pas 5 jaar oud, maar toen zij de nieuwe speeltuin in buurt zag, vroeg ze zich af waarom er geen schommels waren. Ze zocht het daarom hogerop en ging langs op het gemeentehuis. Samen met moeder Suzanne en zus Femke gaf ze de aanvraag hoogstpersoonlijk door aan burgemeester Mans.

Iets vergeten?

De speeltuin aan de Geerkens is nog niet helemaal klaar, dus Rosie denkt dat er nog wel wat schommels bij kunnen. “Rosie vindt dat schommels echt bij een speeltuin horen”, vertelt haar moeder Suzanne Buis. “Ik vertel de kinderen altijd dat als je iets wilt, je moet weten hoe je dat kunt regelen.” Daarom maakte Rosie een tekening van de schommels en deed hem in een envelop. 

Suzanne stuurde burgemeester Mans een berichtje via Facebook en de volgende ochtend mochten ze langskomen op het gemeentehuis. “Zus Femke van 7 wil eigenlijk ook wel schommels, dus die wilde ook mee”, vertelt Suzanne. En zo ging het. 

Eenmaal bij de burgemeester sloeg Rosie wel een beetje dicht.”Femke vond het heel leuk en was heel enthousiast. Ze wilde er wel werken.” De burgemeester nam de tekeningen in ontvangst en nu is het afwachten voor de zusjes. 

Van geen vreemde

“De burgemeester gaat kijken of er geen bezwaren zijn ingediend”, vertelt Suzanne. Het duurt Rosie nu al te lang. “We hebben onze gegevens achtergelaten en ze vraagt vaak of we al iets hebben gehoord.”

Van een vreemde heeft ze het niet. Suzanne heeft toen ze 8 jaar oud was ook een brief gestuurd aan de toenmalig burgemeester. “Ik wilde graag een dierenopvang in een lege schuur. De burgemeester zei toen dat ik toch gewoon naar school moest”, vertelt ze. En de dierenopvang kwam er niet. 

Suzanne probeert Rosie te vertellen dat het ook kan dat er geen schommels komen. “Daar wil ze eigenlijk niets van weten. Ze wil zich daar nog geen zorgen over maken. Ze zou niet weten waarom het niet kan.”

Titelfoto: Kasturi Laxmi Mohit – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top