Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Hoe studenten docenten online bedanken

In deze coronatijd hebben alle scholieren weer online les, voor student én docent geen pretje. Wat begon in Amerika is nu overgewaaid naar Nederland. Het bedanken van je docent op een wel heel speciale manier, namelijk door middel van bordjes. Ook Nederlands docent Conrad Berghoef gebeurde het.

Nietsvermoedend

De les begon om 9.00 uur, zoals gewoonlijk. Alleen dit keer hadden alle studenten hun camera’s uit, tot frustratie van Berghoef. ‘Meestal zijn er al een paar leerlingen aanwezig met hun camera aan, maar alle camera’s bleven uit. Ik werd er flink chagrijnig van, toen een leerling óók nog eens vroeg of ik de les op wilde nemen voor een afwezige student’, vertelt Berghoef aan de Leeuwarder Courant. 

Met een smoesje zorgden de leerlingen uit klas D20VP19EF van het ROC Friese Poort ervoor dat docent Berghoef de les zou gaan opnemen. Want ja, als een paar klasgenootjes afwezig zijn, moeten ze de les wel kunnen terugkijken? Nietsvermoedend startte Berghoef de opname. Totdat er een leerling vraagt: ‘Meneer, kunt u ons allemaal zien?’ Waarop Berghoef antwoordt: ‘Ik kan helemaal niemand zien.’ Het startteken voor de leerlingen.

Eén voor één gaan de camera’s van de leerlingen aan. Allemaal met een bordje in de hand: ‘Bedankt Conrad’ of ‘Dankjewel Conrad’. Geëmotioneerd reageert Berghoef: ‘Jemig, volgens mij ben ik nog nooit zolang stil geweest.’ Tegen de Leeuwarder Courant zegt Berghoef: “Ik ben een grote prater en ineens was ik sprakeloos. Maar ze hebben ontzettend gelachen en het voelt voor hen alsof ze iets goeds hebben gedaan en iets kunnen betekenen. En dat is ook zo. Mijn dag, die chagrijnig begon, is ineens positief veranderd.”

Amerika

Ook in Amerika bedanken studenten massaal hun docenten online. Professor Adam Shrager, docent aan The College of New Jersey, maakte hetzelfde mee. “Ik was compleet verrast en in shock dat de studenten dit hebben gedaan voor mij”, vertelt Shrager aan het magazine Insider. Een student deelde de video. Deze werd vijf miljoen keer bekeken en inspireerde studenten om hetzelfde te doen. 

In een verklaring op Facebook vertelt Shrager over het moeilijke jaar dat hij heeft. “In de zeventien jaar dat ik lesgeef op de middelbare school en de twintig jaar dat ik colleges geef, is dit het moeilijkste semester van mijn carrière (en ik ben niet alleen, docenten en studenten hebben het ook zwaar).” Toen hij inlogde voor zijn les om zes uur ’s avonds, had geen enkele student zijn camera aan. “Fijn, dacht ik. Laatste les voor het examen, is mijn wifi slecht.” Op dat moment zetten de studenten hun camera aan en bedankten ze met zijn allen Shrager. “Echt waar, dit ene moment maakte het hele semester goed.”

Titelfoto: Conrad Berghoef

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top