Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Help vissen in Utrecht met de visdeurbel

Ding dong: de deurbel gaat. Is het de postbode? De pizzabezorger? De deurwaarder? Nee, het is een vis die door het kanaal wil. Dit is niet het begin van een flauwe mop, maar van een nieuw initiatief in Utrecht.

Waarom een visdeurbel?

Elke lente zwemmen er talloze vissen door Utrecht, op zoek naar een comfortabel plekje om zich voort te planten. Sommige vissen zwemmen wel helemaal naar Duitsland! Helaas werden deze reislustige beestjes vaak belemmerd door de Weerdsluis in Utrecht, omdat de sluisdeuren in het voorjaar niet zo vaak opengaan. Hierdoor moesten de vissen lang op één plek wachten voor zij hun reis konden voortzetten en vormden zij een makkelijke prooi voor reigers en andere roofdieren. 

Gelukkig heeft de gemeente Utrecht hier samen met Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en Waterschap Amstel Gooi en Vecht wat op bedacht: de visdeurbel!  Door op de link te klikken kom je terecht bij een livestream van het water bij de Weerdsluis. Zijn er vissen in beeld? Druk dan op de visdeurbel! De sluiswachter krijgt dan een seintje en kan als er veel vissen zijn de sluis openen. Zo help jij vissen de gracht door! 

Foto: Sven de Koe, Unsplash

Vissen naar het optimale resultaat

Heb jij ook nieuw tijdverdrijf gevonden met de visdeurbel? Ik in ieder geval wel. Als pauze tijdens het studeren check ik nu regelmatig de livestream om te kijken of er al vinnige vrienden wachten voor de sluis. Voor wie wilt vissen naar het optimale resultaat: je hebt de meeste kans om vissen te spotten als het schemert of als het donker is: dan zwemmen de beestjes vaak van de ene naar de andere plek. 

Onderaan de livestream staat bovendien een handig overzicht van de meest voorkomende vissoorten: zo zie je meteen voor welk visje je op de deurbel klikt. Leuk en leerzaam! 

De leukste beelden van de visdeurbel vind je hier. Als je zelf op de deurbel klikt, wordt er automatisch een screenshot gemaakt van “jouw” vis. Die kun je zelf dan later ook weer terugzien bij de afbeeldingen. 

Kortom, mocht je een minuutje over hebben: check de visdeurbel even en misschien help jij ook wel een vis het kanaal door!

Titelfoto: Denise Jans, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top