Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Grote bedragen voor Banksy’s kunst

Wat zou de rebelse kunstenaar zelf vinden van de miljoenen die er geboden worden voor zijn kunstwerken? Onlangs werd zijn Monet-parodie geveild voor maar liefst 8,4 miljoen euro. Veel geld en dus veel aandacht.

Wie is de rebelse Banksy?

Wie Banksy is blijft een groot mysterie. De naam Banksy is een pseudoniem van een Britse kunstenaar. De kunst van Banksy duikt op in de hele wereld. In zijn werken toont hij vaak zijn maatschappelijke betrokkenheid bij uiteenlopende onderwerpen. Dit doet hij als schilder, beeldhouwer, filmmaker, graffitikunstenaar en activist. 

Banksy’s werk is te herkennen aan de pakkende, humoristische en confronterende beelden. Dit wordt vaak gecombineerd met slogans. Zijn werken verschenen onder andere in Engeland, Frankrijk, Australië, Jamaica, de Verenigde Staten en Israël.

De kunstuitingen hebben vaak betrekking op actuele thema’s en zijn te vinden op straat of andere verrassende plekken. De werken van Banksy komen regelmatig in het nieuws. Op deze manier is hij wereldberoemd geworden zonder echt ‘bekend’ te zijn.

De parodie op Monet 

Afgelopen week is bij Sotheby’s het spraakmakende kunstwerk ‘De Japanse brug’ van Banksy geveild. Het werk is een knipoog naar het bekende schilderij ‘De Japanse brug’ uit 1899 van Claude Monet. In de vijver voor de brug heeft Banksy twee winkelwagentjes en een oranje verkeerskegel gedumpt.

Met dit kunstwerk wil Banksy het consumeergedrag van mensen en de slechte omgang van de samenleving met het milieu onder de aandacht brengen. Met zijn kunst bereikt de boodschap van Banksy een wereldwijd publiek. Heeft Banksy’s kunstwerk ook jouw aandacht getrokken?

Dit bericht bekijken op Instagram

⚠️ BANKSY’S SHOW ME THE MONET: Did you guess the artist? This is no Monet, but a mischievous twist on the Impressionist painter’s work by the one and only…Banksy. Secretly on view in London for one day only, you can catch the work in person if you head to our New Bond Street Gallery before 5pm tomorrow, and say to a member of staff: ‘Show me the Monet’. Created in 2005, the work is one of several Banksy works which set out to subvert traditional works from art history. Here, Banksy shines a light on society’s disregard for the environment in favour of consumerism. The work will be offered for sale in our third live-streamed evening auction event this October 21. #SHOWMETHEMONET #UnexpectedItemInBaggingArea #Banksy #SothebysContemporary

Een bericht gedeeld door Sotheby’s (@sothebys) op

Wereldwijde animo

De veiling van het werk van Banksy kreeg veel belangstelling. De parodie op ‘De Japanse brug’ van Claude Monet leverde maar liefst 8,4 miljoen euro op. Er is slechts één kunstwerk van Banksy dat meer opleverde, namelijk 11,1 miljoen euro. Wie het winnende bod uitbracht, blijft ook een mysterie. Deze naam is niet bekend gemaakt.

Hoe dan ook, dit zijn verrassend hoge bedragen voor een kunstenaar met het doel om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. In ieder geval heeft ‘iedereen’ via de media dit kunstwerk kunnen bewonderen en wordt de onderliggende boodschap nog breder uitgedragen. Dat vindt Banksy vast ook goed nieuws.

Nu is het maar weer afwachten waar en wanneer een nieuw werk van Banksy opduikt. We laten ons graag verrassen. En misschien moet Banksy voorlopig ook ‘gewoon’ thuiswerken

Titelfoto: Eric Ward – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top