Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Geen bouwvak in Brabant deze zomer

Nee, deze zomer geen bouwvak in Brabant. Althans, niet in Heeze dan. Nou ja, alleen de wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag moeten deze zomer doorwerken. Met 15.000 stukjes LEGO. Per groep. Daar gaat je zomer.

Brabantse wat?

Alweer voor de 63ste keer zou dit jaar de Brabantsedag worden gevierd. In Heeze welteverstaan, een klein dorpje onder de rook van Eindhoven. Tijdens deze dag trekken maar liefst 16 wagenbouwersgroepen met circa tweeduizend acteurs door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. Het publiek wordt geboeid met expressief of juist vertederend toneelspel. Op z’n Brabants uiteraard.

Niks Brabantse gemoedelijkeid

Na 62 jaar driftig bouwen, dachten de wagenbouwers eindelijk een jaartje vrijaf te hebben. Dankzij corona kon het festijn dit jaar namelijk geen doorgang vinden. Eindelijk eens met een pilsje in de tuin van de zomer genieten. Niet met z’n allen zwetend in een grote bouwkeet vechtend tegen de strakke deadlines om die praalwagens op tijd af te krijgen.

Jammer, maar helaas, toch werk aan de winkel. De organisatie heeft namelijk een ‘leuke’ oplossing gevonden. Je hoort ze zuchten die wagenbouwers. Mensen gaan om minder protesteren.

Foto: unsplash

LEGO Masters 2.0

De organisatie heeft bedacht dat de wagenbouwersgroepen zestien LEGO-creaties gaan bouwen ter gelegenheid van de Brabantsedag. Niet zo’n lullig doosje van de Intertoys natuurlijk. 15.000 steentjes per groep.

Ter vergelijking: de Bugatti Chiron van LEGO bestaat uit net geen 4.000 stukjes. Ik heb een collega die al maanden bezig is met de 2.700 stukjes die nodig zijn voor de Porsche 911 van LEGO. Maanden! Jullie begrijpen het al. Die arme wagenbouwers gaan een hele taaie zomer tegemoet.

Foto: unsplash

Geen vrijheid

De bouwersgroepen moeten met de steentjes een wagen nabouwen die ze de afgelopen 62 jaar al eens in het groot hebben gebouwd. Niks creativiteit de vrije loop. Nabouwen. En snel een beetje, want het is al bijna 30 augustus. Op die datum worden de LEGO-wagens tentoongesteld bij diverse winkeliers en bedrijven in het centrum van Heeze. Ze mogen hun bouwsels niet eens zelf laten zien. We hebben het met ze te doen.

Toch nog goed nieuws

Jullie vragen je zo langzamerhand natuurlijk af waarom we dit stuk plaatsen. Gelukkig zit er toch nog een lichtpuntje aan dit hele verhaal. Na de tentoonstelling zullen alle blokjes namelijk gedoneerd worden aan goede doelen in de gemeente Heeze-Leende. Dat vinden wij goed nieuws!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top