Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Flight to nowhere

Je stapt in het vliegtuig en de eindbestemming is zogenaamd onbekend. Dat overkwam 150 passagiers die afgelopen weekend tickets hadden voor een ‘flight to nowhere’. In hun geval bestond ‘nowhere’ uit een rondvlucht langs ‘The Great Barrier Reef’ en ‘Ayers Rock’. Noem het maar nergens.

Qantas Airways

Net als de meeste andere luchtvaartmaatschappijen, is het voor Qantas Airways uit Australië ook kommer en kwel. Bij Qantas hebben ze hier iets op verzonnen; ze introduceerden de ‘flight to nowhere’. Het concept is simpel: zowel het begin- als eindpunt ligt in Sydney. Tussendoor doe je dus wel nog even ‘The Great Barrier Reef’ en ‘Ayers Rock’ aan, plaatselijk ook wel bekend als ‘Uluru’. Kijk hier voor de prachtige beelden.

Vliegen over de toonbank

De tickets vlogen over de toonbank, binnen 10 minuten waren alle 150 tickets uitverkocht. Kaartjes kostten tussen de 500 en 2300 euro. Bij de dure tickets kreeg je zelfs een pyjama cadeau en een lunch van een chef-kok. Zowel publiek als luchtvaartmaatschappij waren erg enthousiast over de ‘flight to nowhere’ en verwacht dit in de toekomst vaker te gaan organiseren.

Flight to nowhere

Dit leuke initiatief van Qantas heeft naar het schijnt The Talking Heads op het idee gebracht om hun plaat in een nieuw jasje te steken. Bij het schrijven van dit stuk zat het nummer al voortdurend in mijn hoofd, dat kan geen toeval zijn.

Uluru en prins Charles

Tot slot nog een feitje over Uluru en het Britse koninklijk huis. Volgens een hardnekkig gerucht bezocht niemand minder dan prins Charles Uluru ooit terwijl hij een muts gemaakt van vossenbont droeg. Een opmerkelijke keuze aangezien de rots middenin in de bloedhete Australische ‘outback’ ligt. Naar verluidt droeg Charles het hoofddeksel op advies van zijn moeder, nadat hij haar mededeelde dat hij Uluru ging bezoeken.

Titelfoto: Henrique Felix – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top