Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Een foutje van 1.982 dollar

In New York bestelden twee tortelduifjes achteloos een goedkoop flesje rode wijn, gewoon voor de lekker. Ze waren toch al dronken van de liefde. In plaats van het fruitige huiswijntje schonk de ober per ongeluk wijn van het vermaarde Château Mouton Rothschild in hun glazen. Je kan het slechter treffen. 

Foutje, bedankt

Het voorval vond plaats in restaurant Balthazar in New York waar een jong stel een flesje wijn van 18 dollar bestelde. Door een vergissing kregen zij een hele ander wijn geserveerd, namelijk een flesje van het chique Château Mouton Rothschild, à 2.000 dollar. Onder kenners geen onbekende naam. De goedkopere Pinot Noir en de kostbare Château Mouton Rothschild (besteld door een tafel met zakenmensen) werden in eenzelfde soort karaf gegoten en per abuis verwisseld bij het serveren.

Ware wijnkenners

De sommelier schonk ‘zoals het heurt’ de goedkope Pinot Noir van 18 dollar in voor de gastheer van de zakenlieden. De gastheer was verrast door de ‘puurheid’ van de in zijn beleving exclusieve wijn. De wijn werd vervolgens geserveerd aan de rest van de zakenlieden. Superlatieven schoten ongetwijfeld te kort. 

Ondertussen kreeg het jonge stel de exclusieve wijn geserveerd. Naar verluidt maakten ze grapjes over de door hun veronderstelde Pinot Noir en deden alsof ze een zeer exclusieve wijn aan het drinken waren. Zo namen ze de echte wijnkenners op de hak. Ze moesten eens weten. Een paar minuten later realiseerden de bediening dat ze een erg dure vergissing waren begaan.

Moreel dilemma

De bediening belde met samengeknepen billen met hun baas om de kostbare fout op te biechten. De baas, genaamd McNally, haastte zich direct naar het restaurant om de fout te herstellen. Maar bij het zien van de zeer tevreden klanten, zowel het jonge stel als de zakenlieden, ontstond er even twijfel. Moest hij het eigenlijk wel zo eerlijk vertellen? 

Het moreel kompas van de baas gaf de doorslag en hij vertelde de waarheid aan beide partijen. De zakenman reageerde als volgt: “Ik dacht al dat het geen Mouton Rothschild was!” De tafelgenoten stemden schaapachtig met hem in. 

Een duur grapje

Het jonge stel vond het een geweldige grap en voelde zich de koning te rijk. De zakenlieden kregen alsnog de dure wijn aangeboden, waardoor alle gasten tevreden waren en de vergissing hersteld was. Voor het restaurant resulteerde het in een duur grapje van 2.000 dollar. De waarheid vertellen, bleek erg kostbaar te zijn. De tortelduifjes verlieten het restaurant met een brede glimlach, inmiddels dronken van zowel wijn als liefde. 

Titelfoto: Apolo Photographer – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top