Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Wat één man kan doen

Toen hij er achter kwam dat zijn geboorteplaats onvindbaar was op Google Streetview, besloot Tewande Kanhema dat hij hier iets aan moest doen.

Van Harare naar USA

Kanhema verhuisde in 2009 van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, naar Amerika. Hij bouwde daar een leven op en verlangde er soms toch naar om terug te kijken naar de stad waar hij vandaan kwam. Maar alle zoektochten ten spijt, geen enkele straat uit Harare was zichtbaar op Google Streetview.

Grote teleurstelling

De teleurstelling was groot bij Kanhema. Harare is de hoofdstad met 1,6 miljoen inwoners, niet een klein boerendorp om over het hoofd te zien. En wat na nader zoekwerk bleek, was dat niet enkel de invulling van straten en pleinen ontbrak. De hele stad leek niet te bestaan bij Streetview, toch een van de grootste digitale wereldkaarten. En niet alleen zijn stad, er bleken veel steden te missen. Onacceptabel, vond Tawande Kanhema. En tijd voor actie.

Een grote reis

Geholpen door zijn werkgever uit Sillicon Valley werd er een plan ontwikkeld om deze fouten te verhelpen. Kanhema leende een 360-graden camera van het Google Streetview uitleenprogramma. Hij bevestigde de camera op zijn auto, soms ook op zijn kleding, en startte zijn reis. Van een safari door een nationaal park tot een bootreis over de Zambezi River. Hij filmde de Victoria watervallen en schoot eindeloos veel materiaal in Harare en andere steden. Hij zette Zimbabwe op de kaart.

Doel bereikt

Het project was een flinke investering, ook voor Kanhema persoonlijk. Maar zijn doel is bereikt. Zijn geboortedorp is opgenomen in de grootste verzameling van digitale kaarten wereldwijd, er zijn meer reismogelijkheden voor de globetrotters aan het licht gekomen en het allerbelangrijkst: hij heeft aan de hele wereld kunnen laten zien waar hij vandaan komt.

Klik hier voor een interview met Tawande Kanhema.

Bron artikel: Goodnews Network

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Slim

To Top