Slim

Door kinderen voor kinderen

Published on

Lego stopt met het gebruik van plastic zakjes in haar verpakkingen. Dat doen ze niet zomaar. Ze geven gehoor aan de oproep van milieubewuste kinderen.

Papieren zakjes

Open je een doos met Lego, dan zitten de steentjes nog extra verpakt in plastic zakjes. Vaak netjes gesorteerd per onderdeel. Wel zo makkelijk bij grote bouwwerken, heb ik van horen zeggen. Maar die plastic zakjes daar komt in 2021 een einde aan. Lego gaat de steentjes vanaf dan in papieren zakjes verpakken. En dat doen ze omdat kinderen dat aan ze vragen.

Brieven van kinderen

De kinderen van tegenwoordig zijn namelijk behoorlijk milieubewust. Want zij vinden dat Lego maar eens wat anders moet verzinnen voor al die plastic zakjes. Dus stuurden ze wat brieven aan Lego met een het verzoek om verandering. Mooi om te zien dat de huidige generatie kinderen bezig is met de toekomstige generatie kinderen.

Duurzame Lego

Lego geeft gehoor aan de oproep van de kinderen, door al vanaf 2021 met een duurzame papieren alternatief te komen. Maar daar blijft het niet bij. Al in 2015 heeft Lego zich ten doel gesteld om in 2030 al zijn producten van duurzame materialen te maken. Dat geldt ook voor de plastic steentjes. Er zijn bijvoorbeeld al alternatieven die worden gemaakt met suikerriet als basis.

Lijkt ons een goed idee als diezelfde kinderen nog wat briefjes gaan versturen her en der.

Foto door hello-i-m-nik – Unsplash

Mobiele versie afsluiten