Lach

Wilde zeehond wil graag vriendjes worden!

Published on

Er zijn genoeg mensen die een uitstekende band hebben met een wild dier. Neem alleen al de verzorgers in dierentuinen. Maar een wild dier in zijn eigen leefgebied dat graag vriendjes wil worden met de mens, dat is best wel uniek. Maak kennis met zeehond Sammy!

Zo heerlijk rustig

Sammy vond het best fijn dat de stranden bij het Engelse Dorset afgelopen voorjaar ineens leeg bleken. Terwijl de mensen aldaar met allerlei coronamaatregelen te maken kregen en zich veelal thuis moesten vermaken, profiteerde Sammy van de rust. De kust van Dorset vond hij een perfecte plek om op vissen te jagen en daarna lekker te luieren op het zand.

Mensenvriendje

Toen de eerste piek van de virusuitbraak voorbij leek, kwamen de mensen echter weer uit hun huizen tevoorschijn en werd het steeds drukker op de stranden. Maar Sammy bleek daar geen moeite mee te hebben. Integendeel; het jonge dier vond het maar machtig interessant!

Zeehond op de plank

De zeehond duikt sindsdien graag op tussen de zwemmende mensen en maakt ook gebruik van een surfplank als hij even geen zin heeft in zwemmen. Op zo’n plank kun je immers ook heerlijk zonnen en hoef je daarvoor niet eerst terug te zwemmen naar het strand. Zoals op onderstaande afbeelding te zien is, is Sammy echt dol op mensen!

Fotogenieke zeehond

Vanzelfsprekend ging het nieuws van de menslievende zeehond als een lopend vuurtje door het land. Menig fotograaf heeft het dier al vastgelegd. Vrijwel de meesten gebruiken hierbij een flinke telelens om Sammy niet te storen. Toen fotograaf Will Badman ook wat plaatjes wilde schieten merkte hij dat Sammy het wel degelijk in de gaten had. Hij speelde een soort verstoppertje met de fotograaf, maakte capriolen en stak zelfs zijn tong uit naar de camera.

Vrijwillige bescherming

Om Sammy toch een beetje uit de wind te houden, is er inmiddels een groep vrijwilligers die zich over het welzijn van de jonge zeehond bekommert. Het is tenslotte nog altijd een wild dier en, ondanks het uitermate vriendelijke gedrag van Sammy zelf, zouden mensen eigenlijk niet te dichtbij horen te komen.

Het moge duidelijk zijn: een mensvriendelijke zeehond als Sammy is in alle opzichten zeldzaam. Fijne dierendag allemaal!

Titelfoto Amy Asher via Unsplash

Mobiele versie afsluiten