Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Vrijheid voor ’s werelds eenzaamste olifant

Na jarenlange eenzaamheid en verwaarlozing is de bekende olifant Kaavan van de dierentuin in Pakistan overgevlogen naar Cambodja. Na een langdurige strijd van verschillende dierenrechtenactivisten, met de steun van wereldberoemde zangeres Cher, is deze vrijlating tot stand gekomen.

De invloed van Cher

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Siem Reap, in het noordwesten van Cambodja, werd Kaavan opgewacht door Cher. De zangeres had haar invloed aangewend om dierenrechtenorganisaties Four Paws en Free the Wild te helpen in hun strijd voor de vrijheid van Kaavan.

Een flinke reis

De tien uur durende reis was geen pretje, maar Kaavan heeft de vlucht goed doorstaan. En zijn reis is nog niet voorbij, want hij gaat nu per vrachtwagen verder naar zijn eindbestemming, een 10.000 hectare groot natuurpark in Oddar Meancheay. Daar zal Kaavan onder begeleiding worden vrijgelaten in de volle natuur om met zijn soortgenoten te leven.

Bron: Unsplash – Jager

Zoo Islamabad

Kaavan komt oorspronkelijk uit Sri Lanka, maar werd cadeau gegeven aan de dochter van de toenmalige Pakistaanse dictator Zia ul-Haqq. Via omwegen belandde het dier in een zoo in de hoofdstad Islamabad, waar hij jarenlang vastgeketend zat. Eerst had hij nog een vrouwelijke partner, maar na haar overlijden enkele jaren geleden werd Kaavan ‘de meest eenzame olifant ter wereld’ genoemd.

In de vrije natuur

Dierenrechtenorganisaties zoals Four Paws trokken zich het lot van Kaavan aan en na de bemiddeling van Cher was Pakistan bereid het dier te laten overbrengen naar een natuurpark met soortgenoten in Cambodja. En zo geschiede. Four Paws wil nu met de Pakistaanse overheid een samenwerking aangaan om de levensomstandigheden van dieren in dat land te verbeteren.

Bron: VTR.BE  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/30/zangeres-cher-verwelkomt-meest-eenzame-olifant-kaavan-in-een-n/

Bron hoofdfoto: Unsplash – Andrea Tummons

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Natuur

To Top