Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Van diepzeerommel naar designerbril

Het eerste product gemaakt van plastic uit The Great Pacific Garbage Patch is een feit. The Ocean Cleanup zonnebril is vanaf nu verkrijgbaar. Gemaakt van gerecycled plastic, ontworpen door een designteam en verkocht door The Ocean Cleanup.

De plasticvanger van Boyan

Een jaar geleden kwam The Ocean Cleanup groot in het nieuws. Na een aantal struikelblokken, zoals een afgebroken veegarm, te hebben overwonnen, ging The Ocean Cleanup in oktober 2019  aan het werk in de Noordelijke Grote Oceaan. Om een berg afval zo groot als Spanje en Frankrijk tezamen aan te pakken, ontwierp Boyan Slat met zijn team een plasticvanger. Dit 600 meter lange vangnet beweegt zich voort door de natuurlijke stroming van de oceaan en vist zo duizenden kilo’s oceaanplastic op.

Photo credit: The Ocean Cleanup

Recyclen is het antwoord

Voor de ondernemende Boyan blijft het hier niet bij. Want als het plastic eenmaal uit het water is, wat doe je er vervolgens mee? Recyclen is hier het antwoord. Onlangs heeft Boyan bekendgemaakt hoe hij met de gerecyclede producten zijn verdere werk wil bekostigen. Direct heeft zijn eerste product gepresenteerd: een zonnebril gemaakt van afval uit de Noordelijke Grote Oceaan.

Photo credit: The Ocean Cleanup

Niet zomaar een zonnebril

Het model is ontworpen door Yves Behar, vervolgens gemaakt door het Italiaanse bedrijf Safilo. Alle moeite die in het ontwerp gestoken is, maakt dat het een stuk plastic is dat je nooit meer wil verliezen. Maar belangrijker nog, is dat het aankoopbedrag van $199,- gebruikt wordt voor het voortzetten van het Ocean Cleanup programma van Boyan Slat. En niet alleen de bril is een gerecycled product, ook de hoes komt rechtstreeks uit de oceaan. Wil je de bril van Boyan bestellen? Dat kan hier! Zo draag je je steentje bij aan een schoner milieu en dat vinden wij bijzonder goed nieuws.

Hoofdafbeelding: photo credit The Ocean Cleanup

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Natuur

To Top