Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Je wensen vervuld door een vallende ster? Probeer het uit

De komende nachten is er een spektakel zichtbaar aan onze hemel. Je moet weliswaar door de wolken heen turen, maar een meteorenzwerm kruist de baan van de aarde dus de kans om een vallende ster te spotten is groot.

Vergeet je wekker niet te zetten

Afgelopen nacht was er al wat zichtbaar, maar de nacht van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag gaat het echt los. Richt je blik op het zuiden en kijk goed, want per uur worden er zo’n tien tot vijftien lichtsporen verwacht. Beide nachten is de beste kijkperiode tussen 4.00 uur en 6.00 uur, dus wel even een wekker zetten.

Snelle Orioniden

Deze stukken ruimtesteen worden Orioniden genoemd. Ze zijn afkomstig van de planeet Halley en hebben hun naam te danken aan het sterrenbeeld Orion, waar ze vandaan lijken te komen. Met snelheden van ruim 200.000 km per uur zijn Orioniden zeer snelle meteoren.

Bron: Unsplash, Vincentiu Solomon

Een vallende ster?

Als een meteoor met hoge snelheid de dampkring van de aarde binnendringt, verdampt door de wrijvingswarmte het steentje. De luchtmoleculen in de dampkring beginnen hierna te gloeien, dit is het lichtstreepje dat je in de lucht ziet. Geen vallende ster ver in het heelal, maar een verdampt steentje hoog in de aardse atmosfeer. Wat natuurlijk helemaal geen leuk bericht is, want hoe zit dat dan met die wensen?

Hoe het zit met die wensen

De regels rondom het vallende ster wensen zijn duidelijk. Als er een ster valt, mag je een wens doen. In stilte, precies op het moment dat de ster valt en ook na het wensen hou je je kaken stijf op elkaar. En het goede nieuws is dat, zelfs nu we weten dat het een steentje door de dampkring betreft, het wensen nog steeds mag.

De theorie is dat als er een ster valt, er heel even een klein gaatje in ons hemeldak zit. Je wens glipt door dit gaatje en komt zo gemakkelijker bij God terecht, die de wens zal vervullen. Of het echt zo werkt durf ik niet te beloven, maar ik zit er klaar voor vannacht.

Titelfoto: unsplash, Fernando Rodrigues

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Natuur

Trending

To Top