Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Een wandelchallenge voor jong en oud

Door het hele land start deze week de Nationale Diabetes challenge. Een sportevenement in het leven geroepen om mensen met diabetes in beweging te houden, voor een fit lijf en goede mentale en fysieke gezondheid.

Jong of oud, fit of niet

De gemeente Hilversum heeft deze challenge uitgebreid en een programma gemaakt voor alle wandelaars. Georganiseerd door diverse huisartsen en de gemeente Hilversum, om een actieve leefstijl te bevorderen voor iedereen. Jong of oud, met of zonder (chronische) aandoening. Vanaf vandaag wordt er twee keer per week een wandeling georganiseerd, waarbij er goed rekening wordt gehouden met de voorschriften van het RIVM. Want dat wandelen goed voor je is, schreven we al eerder een stukje over.

Bron: Unsplash – Juliane Lieberman

Alle hoeken van Hilversum

De komende weken wordt elke maandag en donderdag gewandeld in drie verschillende groepen. Wil je 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer lopen? Er is voor ieder wat wils. De wandelingen beginnen om 18:45 uur en de eerste 4 weken starten we op de Hoorneboegse heide. Erna 4 weken Corversbos, dan 4 weken vanaf de Orionlaan op de Westerheide, het Cronebos en de afsluiter is bij de Zwaluwenberg. Elke hoek van Hilversum wordt bewandeld, geen enkel mooi stuk natuur uit de omgeving wordt overgeslagen.

Nationale Vitaliteitsdag

De twintig wandelweken eindigen met een ware challenge, in de laatste week lopen we 4 dagen aaneengesloten de afstand die we de voorliggende periode ook hebben gelopen. Deze grande finale in september valt op 25 september 2021, op de Nationale Vitaliteitsdag. Enorm veel gemeentes in ons land organiseren een eigen versie van de Nationale Diabetes challenge, dus stof je wandelschoenen af en doe mee! 

Bron hoofdfoto: Unsplash – Henry Xu

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Natuur

To Top