Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Een schitterende zoektocht

Zelf de stenen zoeken voor in de verlovingsring voor je toekomstige vrouw. Een 26 jarige Amerikaan wilde het en deed het. Een zoektocht van een goede 3000 kilometer leverde een lichtgele diamant van 2,2 karaat op. Zelf gevonden en uniek.

Youtube ter voorbereiding

Toen zijn collega hem vertelde dat je in Arkansas zelf in mijnen op jacht kon naar diamanten, twijfelde Christian Liden geen moment. Hij maakte zelf de benodigde tools, keek verschillende Youtube video’s ter voorbereiding en haalde een jeugdvriend over om hem gezelschap te houden. En alles in het diepste geheim, want het moest een geheim blijven voor zijn vriendin.

Diamant gevonden

Op 1 mei vertrok Liden uit Washington, na zes dagen kwam hij aan in het Crater of Diamonds State Park in Arkansas. Tijdens de derde dag in de mijnen spotte hij de diamant. ‘Toen ik de steen zag schitteren, wist ik direct dat ik had gevonden waarvoor ik was gekomen. Mijn handen trilden zo heftig, dat ik mijn vriend vroeg de steen uit de puin te halen’, vertelde Liden.

Bron: Unsplash – Edz Norton

Uniek in zijn soort

In een plastic zakje nam Liden de diamant mee naar de eigenaren van het park. Zij bevestigden direct dat het om een gele diamant ging, van 2,2 karaat. De diamant is driehoekig van vorm en volledig uniek in zijn soort. Liden was al eerder naar goud op zoek geweest en had hier al voldoende van gevonden voor de ring zelf. Liden is van plan om hierna in Nevada nog op zoek te gaan naar opalen. Met alle edelstenen die hij vindt, wil hij de meest bijzondere verlovingsring ontwerpen voor zijn toekomstige vrouw.

Bron hoofdfoto: Unsplash – Elia Pellegrini

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top