Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

De mooiste dieren zijn vrije dieren

Twee witte walvissen, tien jaar geleden gevangen en verkocht aan een Chinees waterpark, worden teruggebracht naar de zee. De twee walvissen zijn genaamd Little Grey en Little White. Ze zijn inmiddels aangekomen in een toevluchtsoord in Klettsvik Bay in IJsland. Dit toevluchtsoord, geopend door non-profitorganisatie SEA LIFE Trust, is de eerste in zijn soort.

Het toevluchtsoord

De twee witte walvissen zijn vrouwtjes, beide 13 jaar oud en hebben de afgelopen tien jaar als showdieren geleefd. Het toevluchtsoord waar ze momenteel verblijven is een zorgbad voor walvissen, aan de kust van Klettsvik Bay. De twee kunnen hier een aantal weken acclimatiseren voor ze worden overgebracht naar een groter stuk van ‘The Sanctuary’. Dit stuk meet wel 32.000 m2 en heeft een diepte van 9 meter.

Showdieren

Volgens SEA LIFE Trust voorziet The Sanctuary in voldoende ruimte voor de dieren om te zwemmen, ontdekken en de diepte op te zoeken. De walvissen werden geboren in Russische wateren, maar werden al jong gevangen genomen. Ze werden verkocht aan het Changfeng Ocean World Aquarium in Shanghai om daar te worden opgeleid tot entertainers voor het publiek.

Bron: Flickr, Lisa Jacobs

Natuurbeschermers

Een groep natuurbeschermers zijn verantwoordelijk geweest voor het vrijlaten van de dieren. In juni 2019 hebben ze de twee prachtige dieren in grote, speciaal ontworpen containers vervoerd naar het IJslandse eiland Vestmannaeyjar, onlangs hebben ze voor het eerst gezwommen in hun veilige haven.

Veilig in de zorgbaden

“We zijn opgetogen te kunnen melden dat Little Grey en Litthe White veilig en gezond zijn aangekomen in de zorgbaden. De volgende stap is ze vrijlaten in een groter gebied”, vertelt Andy Bool, het hoofd van SEA LIFE Trust. “Na het zorgvuldig doorlopen van alle procedures, is de eerste stap in de vrijlating soepel verlopen. We verwachten de volgende stap snel te kunnen aankondigen.” Volgens Bool zijn Little Grey en Little White voorbeelden voor zeker 300 andere witte walvissen die in gevangenschap leven. “We hopen dat beide dieren gedijen in Klettsvik Bay en slechts de eerste zijn van velen die volgen.”

Bron: Newsweek.com

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Natuur

To Top