Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Creatief met plastic afval, we zijn er weg van

Van plastic wegwerpflesjes een autosnelweg maken, die twee tot drie keer duurzamer is dan een asfaltweg. In Californië kunnen en doen ze het!

Weg van de natuur

Wij van Goed Nieuws zijn dol op onze natuur. Van initiatieven zoals een beach clean up door held Daan, tot een uitvinding waar je met plastic afval levensreddende gezichtsmaskers kan maken. We kunnen dit alleen maar aanmoedigen, want we moeten zuinig zijn op onze aarde. En gelukkig zijn we niet enige die er zo over denken!

Weg met het plastic

In Californië zijn ze goed bezig. Door meer dan 150.000 plastic wegwerpflesjes op de juiste manier te recyclen, hebben ze daar een snelweg kunnen maken van plastic afval. Het bedrijf TechniSoil heeft, in samenwerking met de Amerikaanse Rijkswaterstaat Caltrans District 3, een goede anderhalve kilometer van een driebaans snelweg opnieuw bestraat. En de plannen voor een verdere uitbreiding van deze milieuvriendelijke manier van bestraten ligt al klaar.

Bron: Flickr, Steven Penton

De weg vrijbanen

Niet alleen is dit nieuwe, gerecyclede materiaal duurzamer dan asfalt, ook geeft TechniSoil aan dat de productie zeker 90% minder schadelijke gassen uitstoot dan bij het huidige proces. ‘We zijn zeer opgetogen om met deze nieuwe, revolutionaire techniek te kunnen werken. We willen zo de weg vrijbanen naar een staat waar plastic wegen de nieuwe norm zijn’, vertelt Amarjeet S. Benipal, directeur Caltrans District 3.

‘Het proces is een enorme stap voorwaarts voor het milieu, omdat het helpt plastic afval uit de natuur te weren. Daarnaast  komen er bij het productieproces aanzienlijk minder giftige stoffen vrij en  zijn we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.’

We zijn er weg van

Ook in Nederland wordt druk gewerkt om dit proces toe te kunnen passen. Het bedrijf Plastic Road is sinds begin dit jaar bezig met de ontwikkeling van plastic wegen. Na twee succesvolle pilots is de productie in volle gang en verwachten ze in 2021 het product op grote schaal aan te kunnen bieden. Een gezond landschap en een schone natuur begint bij jezelf, deze helden maken het af. 

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Natuur

Trending

To Top