Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Wie goed doet, goed ontmoet

Starbucks heeft bekendgemaakt dat ze de hele maand december koffie weggeven aan frontlinie welzijnswerkers. Dit om hun waardering te tonen aan degenen die alles op alles zetten om ons veilig te houden in tijden van corona.

‘We willen onze dankbaarheid laten zien in de vorm van een goede kop koffie en een bedankje, aan hen die elke dag steunen en beschermen’, vertelt Virginia Tenpenny, de vice president sociale zaken van Starbucks.

In de frontlinie

Het aanbod van Starbucks geldt tot en met 31 december, in alle Engelse Starbucks filialen, voor alle klanten die werken in de frontlinie. Starbucks verduidelijkt hierbij dat het gaat om doktoren, verplegers, apothekers, brandweermannen, ambulancebroeders, gemeentewerkers, psychologen, psychiaters, tandartsen, mondhygiënisten, piloten, militairen en ziekenhuispersoneel.

Ook heeft Starbucks plannen om 50.000 frontlinie medewerkers te verrassen met verwenpakketten waar onder andere Starbucks bonnen inzitten.

Bron: Unsplash – Blake Richard Verdoorn

The Starbucks Foundation

Deze actie van Starbucks lijkt op een vorige, van maart tot mei dit jaar, toen het bedrijf ook koffie weggaf aan welzijnswerkers. Dit resulteerde in meer dan twee miljoen gratis koppen koffie. En Starbucks doet meer! Sinds maart dit jaar heeft The Starbucks Foundation donaties gedaan ter waarde van meer dan een miljoen pond, in de vorm van persoonlijk beschermingsmaterialen, gezichtsmaskers en verzorgingspakketten.

Koffie weldoeners

In samenwerking met Operation Gratitude heeft The Foundation al meer dan 300.000 verzorgingspakketten uitgedeeld, met een pond koffie in elk pakket. Ook verspreidden ze 110 pallets met koffiecups over diverse ziekenhuizen en militaire basissen. Starbucks is goed bezig. Misschien moeten we ze ons artikel over Nederlandse koffieliefhebberij toesturen!

Bron: Goodnews Org

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top