Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Van wereldkeuken naar Turkse Traitür, grote stappen in coronatijd

Van een noodgedwongen sluiting van je restaurant tot een vernieuwd en verbeterd concept. BAAK laat zien hoe je met visie, durf en vooral het volgen van je intuïtie in barre tijden grote stappen zet.

De gastvrijheid van Baki Cinar

Eind 2017 opende Baki Cinar op ‘het Keiplein’ in Hilversum een nieuw restaurant. Een jonge man met Turkse roots, opgegroeid in Hilversum. Met jaren horeca ervaring in zijn zak was het tijd voor zijn eigen onderneming: BAAK. Een wereldkeuken onderscheidend door zijn verrassende gerechten, de perfect hierop afgestemde wijnen en zijn gastvrijheid.

Doorzetter

De afgelopen jaren waren hard werken. Het bijstellen van plannen en doelen, het afscheid nemen van een goede chef en sparringpartner en het aanpassen van het menu maakten het niet altijd eenvoudig. Maar Baki’s drive en liefde voor de horeca hielden hem aan de gang en steeds opnieuw verbeterde hij zichzelf. Door verschillende thema avonden te organiseren wist hij zijn zaak goed gevuld te houden. Vooral de Turkse avonden met zijn moeder in de keuken waren een groot succes.

‘Het was alsof iedereen aan dezelfde startlijn stond’

Tot op 15 maart de zaak dicht moest en een afhaal- en bezorgservice de enige optie was. Een lastige positie, maar ook een nieuwe kans. ‘Het was alsof iedereen aan dezelfde startlijn stond. Grote en kleine zaken, om het te redden moet je onderscheidend zijn.’ En dat was hij met zijn huidige kaart niet voldoende, realiseerde hij zich.

De Turkse mama Cinar

Met zijn moeder had hij een troef in handen. Samen maakten ze een Turks weekmenu en ze konden van start. Het bleek dat ze als enige Turkse Traitür uit de omgeving goud in handen hadden. Geen standaard broden en gebakjes, maar heerlijke verse gerechten met authentieke Turkse smaken. Alles bereid door de Turkse mama Cinar die wonderen verricht met meel, olie en gist.

Terug naar je roots

Een hit was geboren. Niet alleen de gasten van BAAK waren betoverd door deze nieuwe smaken, ook Baki zelf hervond zijn liefde voor de Turkse keuken en de cultuur die hierachter schuilt. Als op 1 juni de horeca weer stukje bij beetje zijn deuren mag openen, tref je op het Keiplein in Hilversum dan ook een fantastisch Turks Eetlokaal. Een onderdeel van de roots van Baki en zijn familie, gestoken in een compleet nieuw jasje. Traditioneel maar modern, authentiek en verfijnd.

Van wereldkeuken naar Turkse Traitür

De afhaalservice blijft bestaan, onder de bezielende leiding van Mama Cinar. Maar als om 18:00u de deuren openen, staat het team van BAAK je op te wachten. Met dezelfde gastvrijheid, prachtige wijnen en geweldige service. Maar met een keukenteam dat pittige Kisir, milde Manti en een heerlijke vegetarische Kofte voor je klaarzet. Van een nood is een deugd gemaakt bij BAAK. Grote klasse!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Lekker

Trending

To Top