Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

De Nanaimo bar

Wij houden van lekker eten. Dit kan gezond zijn, maar ook heel vet. Vegetarisch of juist een lekker stukje vlees. Wij zijn hier niet voor de maatschappelijke discussies óver eten, maar vooral vóór lekker eten!

We trappen af met het recept van de Nanaimo bar. De wat?! Precies ja, de Nanaimo Bar. Tijdens één van mijn reizen dwaalden ik af naar Nanaimo. Een gehucht op Vancouver Island, Canada. Hier vertrekken de boten om op zoek te gaan naar walvissen en orka’s.

Die walvissen en orka’s nooit gevonden, wel een ontzettend lekker taartje. Hij hoeft niet in de oven en je maakt hem zo! Geniet ervan, dat doe ik ook. Hieronder vindt je het recept van de Nanaimo bar.

Onderste laag

  • 100 gram digestive biscuits
  • 75 gram pecannoten
  • 75 gram walnoten
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 150 gram geraspte kokos

Middelste laag

  • 100 gram boter
  • 80 ml slagroom
  • 4 eetlepels custard poeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 200 gram poedersuiker

Bovenste laag

  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels roomboter

Zo maak je het

  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Vermaal de biscuits, de pecannoten en de amandelen tot grove korrels in de keukenmachine of vijzel.
  • Smelt 200 gram van de roomboter, de suiker en de cacao au bain-marie (boven een pannetje met heet water).
  • Roer het ei er voorzichtig doorheen, want anders gaat het schiften.
  • Schep de vermalen noten en biscuits samen met het kokosrasp door de gesmolten boter heen.
  • Plaats het in de bakvorm en zet ongeveer 40 minuten in de koelkast of 20 minuten in de vriezer.
  • Klop ondertussen met een mixer de overige roomboter samen met de slagroom, het custard poeder en het vanille aroma luchtig.
  • Mix vervolgens de poedersuiker door het botermengsel tot er een romig geheel ontstaat.
  • Verdeel over de bodem, dek af met vershoudfolie en zet voor ongeveer 30 minuten in de koelkast of 15 minuten in de vriezer.
  • Smelt de pure chocolade en de roomboter au bain-marie, verdeel over de roomlaag en zet in de koelkast of vriezer tot de chocolade is uitgehard.

Eet smakelijk!

Continue Reading

Nog meer Lekker

Trending

To Top