Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

Mais courgette fritters met salsa

Op zoek naar een makkelijk gerecht, dat super lekker is, boordevol groente zit en waar je ook nog eens eindeloos mee kan variëren? Zoek niet verder, want fritters zijn het antwoord. Je kiest je favoriete groente, knalt er wat eieren, melk en zelfrijzend bakmeel doorheen en je maaltijd staat binnen no-time op tafel!

Hardloper

De eerste keer dat ik deze fritters at, was ik gelijk verliefd. Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens een soort van gezond. Daar hou ik van. Mijn Australische chef stelde ze voor om op zowel de lunch- als de avondkaart te zetten en het werd dan ook één van de hardlopers van het restaurant.

Australië

Toen we een paar jaar later door Australië trokken met ons gezin, prijkten de fritters in elk hipster restaurant op de kaart. Voor een hoop vegetarische gerechten waren deze fritters de basis. Ik zei toch dat je er eindeloos mee kan variëren. Inmiddels nieuwsgierig geworden? Tijd om het recept te lezen, boodschappen te doen en bakken maar!

Mais courgette fritters

  • 2 courgettes
  • 2 blikken van 300 gram mais
  • 1 ei, licht geklopt
  • 50 ml melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak

Voor de salsa

  • bakje cocktailtomaten gesneden
  • In blokjes gesneden avocado
  • Korianderblaadjes gesneden
  • Zout en peper
  • Kneepje citroensap
  • Mix het allemaal in een kom

Zo maak je het

  • Duw de courgettes door de keukenmachine met het raspblad, zodat er kleine reepjes courgette ontstaan. Je kan de courgette natuurlijk ook gewoon met de hand raspen.
  • Laat de mais uitlekken en spoel af in een vergiet
  • Meng de courgette, mais, het ei en de melk in een kom met je handen
  • Roer geleidelijk het meel, de komijn en het zout en peper er doorheen
  • Je beslag moet niet te nat of te droog worden. Los het op met eventueel een scheutje melk (nat) of iets meer zelfrijzend bakmeel (droog)
  • Schep een volle opscheplepel van het beslag in een bakpan en bak op middelmatig vuur
  • Serveer de fritters met de salsa

Je kan overgebleven fritters nog makkelijk een paar dagen in je koelkast bewaren. Of vries ze in, maar plaats dan wel een plastic tussen de laagjes fritters. Dit zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar vast vriezen. Mijn dochters zijn fan, mijn man en ik zeker! Dus een makkelijk en smaakvol gerecht voor het hele gezin!

Eventuele variaties in de groenten kunnen zijn;

  • geraspte pompoen met pastinaak
  • Erwten met kruiden
  • Geraspte zoete aardappel en bacon
  • Etc
  • Etc
  • Etc
  • Enjoy!
foto: Martine Wooning

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top